Το πρώτο Skoda με δερμάτινα καθίσματα κυκλοφόρησε το 1995 

Ήταν το μακρινό 1925 όταν η Skoda απέκτησε το όνομα, με οποίο τη γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα, έπειτα από τη συγχώνευση της με τη βιομηχανία Skoda Works.


Η τσέχικη εταιρεία ιδρύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1895 με την ονομασία Laurin & Klement, η οποία προέρχονταν από τα επίθετα των ιδρυτών της, Βάτσλαφ Λάουριν και Βάτσλαφ Κλέμεντ (Vaclav Laurin και Vaclav Klement), ενώ τότε κατασκεύαζε ποδήλατα.

Τιμώντας την ιστορία και τους ιδρυτές της, η Skoda στα νεότερα χρόνια της, έδωσε το όνομα Laurin & Klement στις κορυφαίες εξοπλιστικά εκδόσεις των μοντέλων της. Την πολυτελή και στιλάτη έκδοση Laurin & Klement εγκαινίασε το Felicia, το οποίο να υπενθυμίσουμε ήταν το πρώτο μοντέλο που λάνσαρε η Skoda μετά την ένταξή της στον Όμιλο Volkswagen το 1991.

Το Felicia Laurin & Klement έκανε πρεμιέρα το 1995, ενώ προσφέρονταν με hatchback, αλλά και με το πρακτικότερο combi αμάξωμα. Σύμφωνα μάλιστα με τη Skoda ήταν το πρώτο μοντέλο, στη σύγχρονη ιστορία της, το οποίο απέκτησε δερμάτινα καθίσματα.

Εξωτερικά το  Felicia Laurin & Klement ξεχώριζε με τη νέα αποκλειστική σκούρα μπλε απόχρωση του αμαξώματος, ενώ για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda, η βαφή επεκτείνονταν στους πλευρικούς καθρέπτες και στους προφυλακτήρες. Παρατηρήστε επίσης το λογότυπο της έκδοσης στην πίσω κολόνα και τις ειδικές ζάντες ρετρό σχεδίασης.


Η εξοπλιστική λίστα, για τα δεδομένα της Skoda εκείνη την εποχή, ήταν πλουσιότατη, καθώς περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, μπροστινούς αερόσακους, ABS, θερμαινόμενα καθίσματα και ηλεκτρικούς καθρέφτες. Συνολικά η Skoda κατασκεύασε 3.806 Felicia Laurin & Klement, εκ των οποίων οι 1.477 με hatchback και οι 2.329 με combi αμάξωμα.


Το 1996 τα προνόμια της high class έκδοσης Laurin & Klement απέκτησε η Octavia, ενώ παρέμεινε στη γκάμα της μέχρι το 2020, όταν ολοκλήρωσε τον κύκλο ζωής της η τρίτη γενιά του μοντέλου. Τo Yeti ήταν το πρώτο SUV της Skoda που αύξησε το κύρος του, αποκτώντας την έκδοση Laurin & Klement, από το 2009 μέχρι το 2017. Τέλος, να πούμε ότι από το 2001 μέχρι και τώρα η Superb διατηρεί στη φαρέτρα της την έκδοση Laurin & Klement.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *