Το νέο Toyota C-HR μπαίνει στην πρίζα

Η ώρα της παρουσίασης της 2ης γενιάς του C-HR έφτασε με την ανυπομονησία να αγγίζει το κόκκινο, για το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που μπαίνει στην πρίζα.


Η ιαπωνική φίρμα γνωστοποίησε πρόσφατα ότι η παρουσίαση του νέου C-SUV της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου. «Η Toyota είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επικείμενη παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Toyota C-HR στις 26 Ιουνίου 2023», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Αυτή η πολυαναμενόμενη εκδήλωση θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο Toyota C-HR, ενός συναρπαστικού και εκλεπτυσμένου συμπαγούς SUV, με έντονη σχεδίαση και προηγμένες τεχνολογίες. Εν αναμονή της πρεμιέρας, η Toyota κυκλοφορεί σήμερα μια μικρή προεπισκόπηση του εμβληματικού μοντέλου της».

Στην teaser φωτογραφία που κυκλοφόρησε, σε διάφορες διαστάσεις, η Toyota δείχνει μόνο το πίσω μέρος του SUV. Το φόντο είναι «σκοτεινό», όπως και το αμάξωμα, στο οποίο ξεχωρίζει μια οριζόντια μπάρα LED, στο κέντρο της οποίας υπάρχει η φωτεινή επιγραφή «TOYOTA C-HR».

Ωστόσο, ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τις πρώτες εικόνες του που διέρρευσαν στην Αυστραλία, πήραμε μια πρώτη ιδέα για τις αναλογίες του.


Στο δρόμο προς την επίσημη παρουσίαση, διάφορα πρωτότυπα δοκιμάζονταν σε δημόσιους δρόμους. Παρά την έντονη ύπαρξη καμουφλάζ, ήταν εύκολα αντιληπτό ότι η σχεδίαση παρέμενε, τελικά, «τολμηρή», αν και σαφώς δεν υιοθετούσε όλα τα στοιχεία του Prologue. Μάλιστα, υπήρχε και η δυνατότητα φωτογράφησης της καμπίνας των επιβατών, αλλά και του ταμπλό, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την ανεξάρτητη οθόνη 12,3 ιντσών του συστήματος infotainment.


Εκτός από τις strong hybrid εκδόσεις 5ης γενιάς με τους κινητήρες 1,8 L (140 PS) και 2,0 L (197 PS), για πρώτη φορά το νέο C-HR θα είναι διαθέσιμο και με plug-in hybrid κινητήριο σύνολο 2 λίτρων, συνδυαστικής ισχύος 223 PS, ακολουθώντας το νέο Prius. Η κατασκευή του θα πραγματοποιηθεί στο Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) στη Sakarya της Τουρκίας, με μπαταρίες τουρκικής συναρμολόγησης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *