Το νέο ποδήλατο χωρίς αλυσίδες!

Με στόχο να αλλάξουν τον τρόπο που μετακινούμαστε στην πόλη, δύο γερμανικές εταιρίες παρουσίασαν ένα ποδήλατο χωρίς αλυσίδα αλλά και χωρίς ταχύτητες.


Η Schaeffler και την Heinzmann, είναι δύο γερμανικές εταιρείες που έχουν πάρει το «οk» για να ξεκινήσει η παραγωγή μίας τέτοιας νέας ιδέας. 

Στο νέο αυτό σύστημα των εταιριών αυτών, τα πετάλια δεν συνδέονται με αλυσίδα στον πίσω τροχό του ποδηλάτου, ενώ φαίνεται να καταργεί την παρουσία συστήματος μετάδοσης.

Κατά τη διάρκεια όπου ο αναβάτης ποδηλατεί, η κίνηση από τα πετάλια μετατρέπεται με έμμεσο τρόπο σε κινητική ενέργεια. Ουσιαστικά, με την κίνηση των ποδιών του ο ποδηλάτης μεταφέρει μέσω της πεταλιέρας ένα ηλεκτρικό σήμα στον ηλεκτροκινητήρα. Αυτός ρυθμίζει την ροπή που θα μεταφερθεί στον τροχό.

Ταυτόχρονα, η κίνηση από τα πετάλια που κινεί ο αναβάτης μετατρέπεται σε ηλεκτρική μέσω μιας μικρής ηλεκτρικής «γεννήτριας». Έτσι αυξάνεται η διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια αλλά επιτυγχάνεται και μεγαλύτερη αυτονομία.


Το νέο αυτό σύστημα με την ονομασία Free Drive, καταργεί ακόμα και την ύπαρξη συστήματος μετάδοσης. Αυτό συμβαίνει διότι τόσο η ισχύς όσο και η ροπή του ηλεκτροκινητήρα προσαρμόζεται διαρκώς ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του αναβάτη.


Ταυτόχρονα όμως με τις μηχανικές συνδέσεις να απουσιάζουν, δίνεται η ελευθερία προς οποιαδήποτε σχεδίαση ενός ποδηλάτου!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *