Το νέο one-off μοντέλο της Ferrari

Κλείδωσε η ονομασία για το επόμενο μοναδικό δημιούργημα της Ferrari. 


Η εταιρία παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι ένα μοναδικό μοντέλο, την KC23, η οποία γεννήθηκε για την πίστα και βασίζεται στην 488 GT3. Τώρα, φαίνεται ότι ένα νέο one-off προϊόν βρίσκεται στα σκαριά, αφού η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κατοχύρωσε την ονομασία ‘PB24’ μέσω του Ιταλικού Γραφείου Πατεντών και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Φυσικά, θα μπορούσε να προορίζεται για κάποιο νέο μοντέλο παραγωγής, αφού η Ferrari έχει ξαναχρησιμοποιήσει αντίστοιχου τύπου ονόματα, όπως η SF90. Αν υποθέσουμε όμως ότι το ’23’ στην KC23 συμβόλιζε το 2023, δηλαδή το έτος παρουσίασής της, τότε το ’24’ της PB24 υποδεικνύει ότι οι Ιταλοί έχουν ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι.

Όσο για την «ταυτότητα» της PB24, άγνωστο παραμένει προς το παρόν, ποιο ήδη υπάρχον δημιούργημα των Ιταλών θα αποτελέσει το όχημα-δότη για την κατασκευή της. Ενδεχομένως να βασιστεί στην 296 GT3, λαμβάνοντας ειδικά μέρη αμαξώματος, όπως συνέβη και με την KC23, νέα φωτιστικά σώματα κι ανανεωμένο εσωτερικό.

Αυτή δεν είναι η μοναδική «μυστηριώδης» πατέντα που εμφανίστηκε από το Maranello. Πριν μερικό καιρό, οι Ιταλοί είχαν καταχωρήσει τις ονομασίες ‘Mugello’, ‘Milano’ και ‘Montecarlo’, οι οποίες αναμένεται να κάνουν την είσοδό τους στην γκάμα τους μέσα στα επόμενα χρόνια.


Ωστόσο, η Ferrari κρατά τα χαρτιά της πολύ καλά κλειστά, κι έτσι βρισκόμαστε μακριά από οποιαδήποτε λεπτομέρεια. Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την PB24 θα έρθουν στο φως εντός του τρέχοντος έτους, όποτε κι εικάζεται ότι θα παρουσιαστεί.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *