Το νέο Honda ZR-V έρχεται στην Ευρώπη 

Ένα χρόνο μετά το πετυχημένο λανσάρισμα του στην Ιαπωνία, το Honda ZR-V έρχεται στην Ευρώπη για να καλύψει το κενό ανάμεσα στο HR-V και το CR-V. 


Παράλληλα όπως έκανε γνωστό η εταιρία θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη για πρώτη φορά και ως plug-in hybrid.

Η πρόταση ανήκει στην κατηγορία C-SUV αποτελώντας ουσιαστικά την crossover έκδοση του Honda Civic από το οποίο έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένα υβριδικό σύνολο που στην «καρδιά» του έχει τοποθετηθεί ένας τετρακύλινδρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού, χωρητικότητας 2,0 lt, και συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη δύναμη του υβριδικού συνόλου δεν έχουν γίνει γνωστές ωστόσο η Honda αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι το ZR-V θα μπορεί να προσφέρει μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία στον οδηγό, με τη δύναμη να περνάει στον μπροστινό άξονα μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων CVT.


Το ελαφρύ άκαμπτο πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλά επίπεδα ευελιξίας που συνήθως βρίσκουμε σε ένα sport hatchback ενώ στην οδηγική εμπειρία συμβάλλει και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.


Σχεδιαστικά το Honda ZR-V είναι αρκετά «ήσυχο» με το μπροστινό μέρος να είναι πιο εντυπωσιακό χάρη στο επιβλητικό καπό αλλά και τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Ιδιαίτερο είναι και το σχήμα της γρίλιας το οποίο θυμίζει αρκετά Toyota Yaris Cross.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *