Το νέο Audi A3 allstreet διαθέτει χαρακτηριστική off-road εμφάνιση

Το Audi A3 allstreet είναι ένα premium μοντέλο της κατηγορίας C με χαρακτηριστική off-road εμφάνιση. Σε αυτό εφαρμόστηκαν στοχευμένες σχεδιαστικές αναβαθμίσεις, ώστε να το κάνουν να ξεχωρίζει.


Στο μπροστινό μέρος η μεγάλη οκταγωνική μάσκα με την κυψελοειδή δομή της βρίσκεται ψηλά ευθυγραμμίζοντας σχεδιαστικά το crossover, σε μεγαλύτερο βαθμό και από τα μοντέλα Q της Audi. Αποκλειστικά για το allstreet, υπάρχουν τρεις «ραβδώσεις» εμπρός και πίσω που ενισχύουν τον εκτός δρόμου χαρακτήρα. Μπροστά, οι ραβδώσεις ενσωματώνονται στο χαρακτηριστικό άκρο του διακριτικού σπόιλερ και πίσω στο διαχύτη που αποτελεί μέρος του πίσω προφυλακτήρα.

Τα σκουρόχρωμα πλευρικά μαρσπιέ και τα διακοσμητικά στο κάτω μέρος των θυρών ενισχύουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου και τονίζουν περαιτέρω την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Η ειδική ρύθμιση των ελατηρίων- αμορτισέρ προσφέρει μια ισορροπία ανάμεσα στο υψηλό επίπεδο άνεσης και τη σπορ οδήγηση. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 380 λίτρων, που φτάνει έως και τα 1.200 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα. Στάνταρ είναι και οι ράγες οροφής.

Το εσωτερικό έχει επίσης δεχθεί σημαντικές αναβαθμίσεις. Υπάρχουν διάφορες καινοτομίες, από τη σχεδίαση του επιλογέα ταχυτήτων και τους αεραγωγούς μέχρι τα διακοσμητικά υφασμάτινα ένθετα και το νέο φωτισμό. Η κεντρική κονσόλα έχει επανασχεδιαστεί και έχει νέο φινίρισμα, κάτι που ισχύει και για τις εσωτερικές χειρολαβές των θυρών. Εκτός από τις σχεδιαστικές πινελιές στις ποτηροθήκες, η κεντρική κονσόλα διαθέτει στάνταρ ένα υποβραχιόνιο που ρυθμίζεται τόσο κατά μήκος όσο και ως προς την κλίση του. Ο επιλογέας ταχυτήτων διαθέτει επίσης νέα εμφάνιση.

Το A3 allstreet αρχικά θα διατίθεται στην έκδοση 35 TFSI, με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, που αποδίδει 110 kW (150 ίππους) και συνδυάζεται με επτατάχυτο S tronic και ήπια υβριδική τεχνολογία. Προς το τέλος της χρονιάς θα ακολουθήσουν δύο ακόμα εκδόσεις. Η πρώτη, με σύστημα μετάδοσης plug-in hybrid και συνδυαστική ισχύ 204 ίππων και η δεύτερη με κινητήρα δίλιτρο, TFSI, απόδοσης 204 ίππων και τετρακίνηση. Το A3 allstreet κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt και θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τον ερχόμενο Μάϊο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *