Tesla: Tο πρώτο Cybertruck με δύο χρόνια καθυστέρηση

Το πρώτο Cybertruck κατασκεύασε η Tesla στο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στο Όστιν του Τέξας, μετά από δύο χρόνια καθυστερήσεων και προβλημάτων στη διαδικασία παραγωγής.


Ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο του ημιφορτηγού το 2019, όπου, μάλιστα, ατυχώς ο σχεδιαστής του οχήματος… έσπασε τα υποτιθέμενα άθραυστα τζάμια του οχήματος.

Η εταιρία είχε πάει πίσω το χρονοδιάγραμμα παραγωγής από τότε και ο Μασκ είχε αναφέρει πέρυσι τις ελλείψεις στην προμήθεια εξαρτημάτων ως τον λόγο για την μετάθεση της κυκλοφορίας του Cybertruck το 2023.

Σε μια συνέλευση μετόχων το Μάϊο, ο Μασκ είπε ότι η Tesla θα ήθελε να παράγει 250.000 Cybertrucks ετησίως, ανάλογα με τη ζήτηση.

Η κυκλοφορία του Cybertruck θα εισαγάγει την Tesla σε ένα από τα πιο κερδοφόρα τμήματα της αγοράς των ΗΠΑ, ως ανταγωνιστικό, πλέον, των ηλεκτρικών pickup όπως της Ford Motor και της Rivian Automotive, τα οποία έχουν λανσάρει αντίστοιχα μοντέλα (ΕV) σε περιορισμένο ακόμη αριθμό.


Το Reuters, πάντως, είχε αναφέρει πέρυσι ότι η Tesla σκόπευε να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του Cybertruck στα τέλη του 2023, αλλά να που ο χρόνος συντόμευσε.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *