Tesla: Στην έκθεση της στο Μαρούσι το νέο Model 3

Στην έκθεση της εταιρίας στο Μαρούσι βρίσκεται πλέον το νέο Model 3.


Η παραγωγή του ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2023 και τα πρώτα αντίγραφα έφτασαν στη χώρα μας στα τέλη του Νοεμβρίου. Μετά τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ξεκίνησαν οι παραδόσεις στους πελάτες που το είχαν παραγγείλει. Ήδη στους ελληνικούς δρόμους μπορείτε να δείτε να κυκλοφορούν περίπου 60 με 70 Highland.

Με βάση το επίσημο site της Tesla, οι εκτιμώμενοι χρόνοι παράδοσης είναι από 3 έως 6 εβδομάδες για τις δύο εκδόσεις του νέου Model 3: Την πισωκίνητη Standard Range με τον έναν ηλεκτροκινητήρα και την τετρακίνητη Long Range με τους δύο ηλεκτροκινητήρες (Dual Motor).

Η πρώτη προσφέρει αυτονομία 513 km, επιταχύνει από 0-100 km/h σε 6,1 sec. και έχει τελική ταχύτητα 201 km/h, ενώ διατίθεται στη χώρα μας στην τιμή των 41.990 ευρώ. Η δεύτερη έχει αυτονομία 629 km, διατηρεί την ίδια μέγιστη ταχύτητα, ωστόσο χρειάζεται μόλις 4,4 sec. για τα 0-100 km/h. Η τιμή της ξεκινά από 49.990 ευρώ.

Η αυξημένη αυτονομία σε σχέση με τον προκάτοχό του οφείλονται στη βελτίωση της αεροδυναμικής του νέου Model 3, το οποίο στο εμπρός τμήμα «δανείζεται» αρκετά στοιχεία από το Model S.


Όσο για το εσωτερικό, το επανασχεδιασμένο ταμπλό, το νέας σχεδίασης τιμόνι είναι μερικές από τις πολλές αλλαγές. 


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *