Tesla: Ρομπότ επιτέθηκε σε εργαζόμενο

H προηγμένη τεχνολογία προκαλεί προβλήματα την Tesla και συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους στο Giga Factory στο Όστιν του Τέξας.


Το ρομπότ άρπαξε με τη λαβή του το μηχανικό από την πλάτη και το χέρι, τον σήκωσε πάνω και του προκάλεσε τραυματισμό. Από την πλευρά της η Tesla, στην αναφορά που υπέβαλε για το 2021 στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές, υποστηρίζει ότι ο εν λόγω μηχανικός δε χρειάστηκε καν να πάρει άδεια από την εργασία του μετά το περιστατικό.

Συνάδελφοί του όμως, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, δήλωσαν ότι το ατύχημα ήταν αρκετά πιο τρομακτικό και χρειάστηκε να πατήσουν το κουμπί διακοπής λειτουργίας έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να τον απελευθερώσουν από τη «μανία» του ρομπότ.

Παρότι δεν έχουν καταγραφεί άλλα ανάλογα περιστατικά επίθεσης από ρομπότ, φαίνεται ότι οι τραυματισμοί εργαζομένων είναι συχνό φαινόμενο στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι  1 στους 21 εργάτες στο Giga Factory του Τέξας τραυματίστηκε το 2022. Μάλιστα 1 στους 26 εργάτες τραυματίστηκε τόσο σοβαρά που χρειάστηκε να διακόψει τη δουλειά του.

Παράλληλα η Tesla κατηγορείται ότι υποβιβάζει εσκεμμένα ή ακόμα ότι και αποκρύπτει περιστατικά τραυματισμών εργαζομένων, ώστε να λαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις. Τέλος, υπάρχει καταγγελία ακόμα και για το θάνατο ενός εργαζόμενου-οικοδόμου, ο οποίος δεν υπήρχε στην αναφορά της Telsa.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *