Tesla Model 3 facelift: Ξεκινάει η παραγωγή 

Έτοιμη να αποκαλύψει το facelift του Μodel 3, γνωστό κι ως Project Highland, έχοντας ήδη βάλει μπροστά τη δοκιμαστική παραγωγής στην Κίνα, είναι η Tesla.


H αυτοκινητοβιομηχανία έχει δώσει στο νέο μοντέλο την κωδική ονομασία Project Highland, και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες η δοκιμαστική παραγωγή του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη.

Η μαζική παραγωγή του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν ακόμα και τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι η σημαντικά μειωμένη τιμή του, η οποία θα ξεκινά από τα 200.000 yuan, δηλαδή περίπου 25.000 ευρώ, ενώ θα χρησιμοποιεί την μπαταρία M3P των 66 kWh που παρέχει η Ningde Times.

«Όλα δείχνουν ότι αυτή η μπαταρία θα χρησιμοποιείται κατά βάση με τεχνολογία φωσφορικού σιδήρου λιθίου. Αυτό θα επιταχύνει ακόμα περισσότερο τον ρυθμό της δοκιμαστικής παραγωγής.»


Σύμφωνα με την ανανεωμένη συμφωνία μεταξύ Τesla και Ningde Times, στην οποία ανήκει η CATL, η δεύτερη θα προμηθεύει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με μπαταρίες ιόντων λιθίου μέχρι το τέλος του 2025.


Πάντως, οι παραπάνω πληροφορίες φαίνεται να ταιριάζουν απόλυτα με τα λιγοστά στοιχεία που έχει δώσει η Tesla στη δημοσιότητα. Ο λόγος για το εκτιμώμενο χρονικό πλαίσιο που δίνουν οι Αμερικανοί σχετικά με το άνοιγμα των παραγγελιών του Model 3, το οποίο μεταφέρθηκε από νωρίτερα μέσα στο έτος, στον Οκτώβριο.

Αυτό αφορά μόνο τις πισωκίνητες και αυξημένης αυτονομίας εκδόσεις, ενώ οι παραδόσεις της νέας έκδοσης Performance θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2024.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *