Tesla: Με “ενεργό καπό” το ανανεωμένο Model 3

Tο πρόσφατα ανανεωμένο Tesla Model 3 έρχεται ενισχυμένο και στον τομέα της ασφάλειας.


Το δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο ενσωματώνει πλέον το σύστημα “Active Hood”, το οποίο στοχεύει στην προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου και συγκεκριμένα των πεζών. Το μπροστινό «ενεργό καπό» του ανανεωμένου Model 3 έχει την ικανότητα να ανασηκώνεται ελαφρώς (περίπου 80 χλστ.) το πίσω τμήμα του, όταν οι αισθητήρες εντοπίσουν πρόσκρουση με πεζό.

Με τον τρόπο αυτό το κεφάλι του πεζού προστατεύεται από έναν πιο επώδυνο χτύπημα με τις άκαμπτες δομές που βρίσκονται κάτω από το εμπρός καπό. Η λειτουργία “Active Hood” μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν το ανανεωμένο Tesla Model 3 κινείται με χαμηλές ταχύτητες, από 30 έως 52 χλμ./ώρα. Σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί το «ενεργό καπό» ο οδηγός ενημερώνεται μέσω ηχητικών μηνυμάτων ότι πρέπει να επισκεφτεί ένα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Tesla για την επανατοποθέτησή του.

Πάντως το «ενεργό καπό» είναι μια τεχνολογία που έχουμε δει σε πολλά άλλα μοντέλα της αγοράς. Το συγκεκριμένο σύστημα παθητικής ασφάλειας μέχρι τώρα η Tesla το διέθετε μόνο στα Model S και Model X, ενώ πλέον ανήκει στον εξοπλισμό όλων των ανανεωμένων Model 3 που θα έρθουν στην Ευρώπη.

Η λίστα με τις αναβαθμίσεις του ανανεωμένου Model 3 περιέχει επίσης σύστημα που εντοπίζει την υπνηλία του οδηγού παρακολουθώντας με κάμερα τα χασμουρητά (!) και πόσο συχνά ανοιγοκλείνει τα μάτια του, ενημερώνοντας με ηχητικές και οπτικές ειδοποιήσεις ότι πρέπει να κάνει στάση για ξεκούραση.


Επιπλέον κάτω από τις πόρτες έχουν τοποθετηθεί μεταλλικοί γάντζοι για ευκολότερη ευθυγράμμιση σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης και αποσβεστήρες διπλής ισχύος στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Η καμπίνα του ανανεωμένου Model 3 έχει ενισχυμένη ηχομόνωση, ποιοτικότερα υλικά και ορισμένες διακριτικές σχεδιαστικές αλλαγές.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *