Tesla: Απογειώθηκαν  παραγωγή και παραδόσεις

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Tesla για την παραγωγή και τις παραδόσεις αυτοκινήτων το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 


Οι συνολικές παραδόσεις το δεύτερο τρίμηνο 2023 έφτασαν τις 466.140, με τη συνολική παραγωγή να αγγίζει τις 479.700 μονάδες.

Οι παραδόσεις αυξήθηκαν 83% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, με την αυτοκινητοβιομηχανία να αυξάνει την παραγωγική ικανότητα απόδοση στο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων της, στο Όστιν του Τέξας.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σηματοδότησε την πέμπτη συνεχόμενη περίοδο, κατά την οποία η Tesla ανέφερε υψηλότερο επίπεδο παραγωγής οχημάτων σε σύγκριση με τις παραδόσεις.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, η Tesla ανέφερε 254.695 παραδόσεις και το πρώτο τρίμηνο του 2023, η Tesla ανέφερε 422.875 παραδόσεις. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, η Tesla παρήγαγε 258.580 οχήματα και το τελευταίο τρίμηνο παρήγαγε 440.808 οχήματα.


Οι παραδόσεις είναι ένας αριθμός που παρακολουθείται προσεκτικά από τους μετόχους της Tesla και είναι η πλησιέστερη προσέγγιση των πωλήσεων που αποκαλύπτει η εταιρεία.


Η Wall Street ανέμενε η Tesla να αναφέρει παραδόσεις 445.924 για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που συγκεντρώθηκαν από το Street Account της FactSet.

Ο ανεξάρτητος ερευνητής που δημοσιεύει το  Troy Teslike περίμενε παραδόσεις 448.000 και παραγωγή 471.355 οχημάτων.

Η Tesla πρόσφερε κάποιες εκπτώσεις και άλλα κίνητρα για να ενισχύσει τις πωλήσεις των αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του τριμήνου, συμπεριλαμβανομένου του βασικού σεντάν Model 3 και πιο πρόσφατα, του παλαιότερου μοντέλου X SUV και της ναυαρχίδας Model S.

Τα Μοντέλα 3 και Υ είναι πλέον επιλέξιμα για πίστωση φόρου 7.500 $ στις ΗΠΑ.


Περίπου το 96% των παραδόσεων που ανέφερε η Tesla το 2o τρίμηνο του 2023 ήταν του crossover Model Y και του Model 3 αυτό το τρίμηνο.

H Tesla λειτουργεί επί του παρόντος τα εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων στο Φρίμοντ, στην Καλιφόρνια, στο Ώστιν, στο Τέξας και στο εξωτερικό στη Σαγκάη και στο Βραδεμβούργο της Γερμανίας (εκτός Βερολίνου).

Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης το Semi, ένα ηλεκτρικό φορτηγό βαρέως τύπου, στο εργοστάσιο μπαταριών της στο Σπαρκς της Νεβάδα. Οι παραδόσεις του Semi ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά η Tesla εξακολουθεί να μην παράγει τα φορτηγά σε μεγάλους όγκους.

Η εταιρεία αναμένεται να αρχίσει να πουλά μια μερικώς ανανεωμένη έκδοση του Model 3 στη Βόρεια Αμερική φέτος. Σε μια ετήσια συνέλευση των μετόχων τον Μάϊο, ο Μασκ είπε επίσης ότι η Tesla θα παραδώσει τα πρώτα της pickup Cybertruck το 2023 και αναπτύσσει ένα νέο είδος συστήματος κίνησης και άλλη τεχνολογία που θα της επιτρέψει να παραδώσει ένα πιο προσιτό ηλεκτρικό όχημα στο μέλλον.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *