Σύστημα για φθηνότερη φόρτιση στο σπίτι

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων το φορτίζουνε κάθε βράδυ στο σπίτι. Πλέον όμως υπάρχει όμως και πιο φθηνή ανάλογη μέθοδος φόρτισης κατ’ οίκον.


Το νέο αυτό καινοτόμο σύστημα αναπτύσσεται στην Ιαπωνία από τη Mitsubishi. Η ιαπωνική εταιρεία, μέλος της συμμαχίας Renault – Nissan – Mitsubishi, μπορεί ακόμα να μην έχει παρουσιάσει την επόμενη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών της μοντέλων, αλλά δουλεύει πυρετωδώς για να προσφέρει μία έξυπνη συσκευή φόρτισης η οποία θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Η Mitsubishi εξελίσσει την έξυπνη συσκευή σε συνεργασία με τις MC Retail Energy και Kaluza, συλλέγοντας δεδομένα με σκοπό την περαιτέρω εξέλιξή της.

Παίρνοντας σαν παράδειγμα το Mitsubishi Outlander PHEV, οι ιδιοκτήτες του θα μπορούν χάρη στην έξυπνη συσκευή φόρτισης να ορίζουν το χρονικό διάστημα και την ώρα κατά την οποία θα φορτίζει το αυτοκίνητο στο σπίτι.

Όλα θα γίνονται μέσω smartphone και μίας εφαρμογής η οποία θα είναι συνδεδεμένη με την πλατφόρμα ελέγχου φόρτισης της Kaluza.


Η εταιρεία θα υπολογίζει αυτόματα τους ωφέλιμους χρόνους, θέτοντας την περίοδο φόρτισης του αυτοκινήτου τις ώρες που το ρεύμα είναι φθηνότερο.


Για να έχουν οι ιδιοκτήτες ενός Outlander PHEV αυτήν την παροχή θα πρέπει να εγγραφούν στην MC Retail Energy ζητώντας αποκλειστικά τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι Mitsubishi και Kaluza ξεκίνησαν την εξέλιξη έξυπνων υπηρεσιών φόρτισης τον Φεβρουάριο του 2023. Δυστυχώς, δεν έχει οριστεί ακόμα η χρονολογία που θα λανσαριστεί η νέα αυτή τεχνολογία.

Το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε, είναι να λειτουργούν άριστα όλες οι δυνατότητες για τις οποίες πληροφορούμαστε, αλλά και να διανεμηθεί παγκοσμίως, ώστε οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ή εξηλεκτρισμένων Mitsubishi να φορτίζουν ακόμα φθηνότερα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *