Suzuki Swift: Τον Μάρτιο στην Ελλάδα

Την 4η γενιά Swift, παρουσίασε η Suzuki.


H πρώτη εμφάνιση του νέου Swift έγινε στα τέλη Οκτωβρίου, όταν η Suzuki παρουσίασε ένα concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, το οποίο προανήγγειλε την άφιξη του νέου Swift.

Μετά από μερικές εβδομάδες, έρχεται το μοντέλο παραγωγής του ιαπωνικού αυτοκινήτου πόλης, το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είναι πρακτικά πανομοιότυπο με το show car που εμφανίστηκε στο περίπτερο της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Η τέταρτη γενιά του Swift δεν ανατρέπει την κληρονομιά ενός αυτοκινήτου που παρουσιάστηκε το 2004 και το οποίο σε σχεδόν είκοσι χρόνια έχει πουλήσει πάνω από 9 εκατομμύρια μονάδες σε 169 χώρες.

Το νέο Swift θα φτάσει στην Ευρώπη την άνοιξη του 2024 με έναν νέο ήπιο υβριδικό 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων, χωρίς η Suzuki να έχει ακόμη δημοσιεύσει τις τεχνικές προδιαγραφές, δηλώνοντας ότι θα συνδυάζει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου με υψηλότερη ροπή σε χαμηλές στροφές.


Αν και το στυλ του νέου Suzuki Swift θυμίζει αυτό των προηγούμενων γενιών, έχει επανασχεδιαστεί πλήρως.


Το μπροστινό μέρος διαθέτει μαύρη μάσκα και προβολείς σε σχήμα L που ρέουν στα στρογγυλεμένα φτερά.

Από το πλάι, διακρίνεται ένα μυώδες προφίλ και ένα σχέδιο πλωτής οροφής. Στο πίσω μέρος, τα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα και ο μεγάλος προφυλακτήρας έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν στο αυτοκίνητο μια σίγουρη και παιχνιδιάρικη εμφάνιση ταυτόχρονα.

Υπάρχουν οκτώ χρώματα διαθέσιμα για το αμάξωμα και τέσσερις ακόμη επιλογές διχρωμίας,

 Ο χώρος επιβατών του νέου Suzuki Swift έχει σχεδιαστεί για να είναι εργονομικός και να βελτιώνει την οδηγική εμπειρία. Ο κεντρικός πίνακας οργάνων και τα χειριστήρια ελαφρώς προσανατολισμένα προς τον οδηγό στοχεύουν στην αύξηση της ευκολίας χρήσης.


Η οθόνη αφής 9 ιντσών συνδέεται με το smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto, με ή χωρίς καλώδιο.

Η ασφάλεια διασφαλίζεται από μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, όπως η αναγνώριση άλλων χρηστών του δρόμου (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλατών και των πεζών), το Lane Keep Assist, το σύστημα παρακολούθησης του οδηγού και ο έλεγχος τυφλού σημείου.

Το Swift θα είναι επίσης διαθέσιμο με το αυτόματο σύστημα τετρακίνησης Allgrip Auto, το οποίο εμπλέκεται όταν ανιχνευτεί απώλεια πρόσφυσης στους μπροστινούς τροχούς. Σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται σύνδεσμος για τη μεταφορά της ροπής στον πίσω άξονα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *