Subaru: Τρία νέα EV μέχρι το 2026

Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, εισέρχεται η Subaru, με τους Ιάπωνες να σκοπεύουν να εισάγουν τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην γκάμα τους έως το 2026.


Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε  ότι ο τελικός στόχος για τη γραμμή παραγωγής ανέρχεται στα 400.000 EV το χρόνο μέχρι το 2028.

Η Subaru κατασκεύασε 874.000 οχήματα συνολικά κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους του 2022, με τους ειδικούς της να εκτιμούν ότι το «μαξιλαράκι» του 1 εκατομμυρίου θα ξεπεραστεί για την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Αυτό δείχνει να αποτελεί μία αρκετά ρεαλιστική προσέγγιση, αφού η Subaru βρίσκεται σε ιδιαίτερα στενή συνεργασία -τουλάχιστον προς το παρόν- με την Toyota. Υπενθυμίζουμε ότι το Solterra δημιουργήθηκε από κοινού με την Toyota, όπως και το «αδερφάκι» του, bZ4x, που πωλείται με σήματα της δεύτερης. Η σχέση των δύο κολοσσών της αυτοκίνησης δεν αναμένεται να λήξει με το συγκεκριμένο μοντέλο, αφού ο Osaki αποκάλυψε ότι τα νέα EV της Subaru θα χρησιμοποιούν μπαταρίες κατασκευής της Toyota.

Εκτός αυτού, η Subaru σχεδιάζει την έναρξη παραγωγής των δικών της EV στις μονάδες παραγωγής στην Yajima και το Oizumi, το 2025 και το 2027, αντίστοιχα. Κι ο ρυθμός παραγωγής αναμένεται να διπλασιαστεί σε αμφότερα τα εργοστάσια, όπως επιβεβαίωσε ο Ιάπωνας διευθυντής, εκτοξεύοντας την παραγωγή στις 400.000 μονάδες ετησίως αρχής γενομένης το 2028.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *