Subaru Solterra: Στην Ελλάδα το πρώτη ηλεκτρικό της εταιρίας

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Subaru ξεκινά την εμπορική του πορεία στη χώρα μας, με παράδοση εντός λίγων ημερών 


Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Subaru έχει μήκος 4.690 mm, πλάτος 1.860 mm και ύψος 1.650 mm, με μεταξόνιο 2.850 mm. Η απόστασή του από το έδαφος είναι 21 cm, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει ως και τα 452 lt (άνω και κάτω χώρος φόρτωσης).

Το τετρακίνητο Solterra διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα και έκαστος αποδίδει 108 PS και 168,5 Nm ροπής. Έτσι, προκύπτει ισχύς συστήματος 218 PS, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 6,9 sec. για τα 0-100 km/h, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι ενεργειακής χωρητικότητας 71,4 kWh και προσφέρει αυτονομία 465 km για την εξοπλιστική έκδοση 4eXPERIENCE και 414 km για την 4Experience Plus. Υποστηρίζει φόρτιση DC 150 kW και AC 7 kW.

Στην έκδοση 4eXPERIENCE υπάρχουν, μεταξύ άλλων, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, εμπρός και πίσω φώτα αλλά και προβολείς ομίχλης LED, ηλεκτρικά ανοιγόμενη θύρα πορτμπαγκάζ, TFT LCD οθόνη 7 ιντσών πίσω από το τιμόνι και οθόνη 12,3 ιντσών για το σύστημα infotainment και πλοήγησης, διζωνικός αυτόματος κλιματισμός, paddles για τον έλεγχο του επιπέδου αναγεννητικής πέδησης, σύστημα πανοραμικής θέασης (PVM), 6 ηχεία, υφασμάτινα καθίσματα με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού και θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, δύο θύρες USB C και πλούσια γκάμα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και ασφάλειας.


Στην έκδοση 4eXPERIENCE Plus οι ζάντες αλουμινίου είναι 20 ιντσών, ενώ υπάρχουν επιπλέον δερμάτινα καθίσματα (συνθετικό δέρμα), θερμαινόμενο τιμόνι, 10 ηχεία Harman/Kardon, Subwoofer και ενισχυτής 8 καναλιών, ασύρματος φορτιστής, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα συνοδηγού, πίσω θερμαινόμενα καθίσματα και πανοραμική ηλιοροφή.


Οι τιμές του ηλεκτρικού Subaru Solterra στη χώρα μας ξεκινούν από 57.895 ευρώ για την έκδοση MY 23 4eXPERIENCE AWD και φτάνουν στις 62.990 ευρώ για την΄δκδοση Plus BT AWD.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *