Στο σφυρί η Lamborghini Diablo του Ντόναλτ Τραμπ!

Μία πολύ ιδιαίτερη Lamborghini Diablo σε απόχρωση Blu Le Mans, απέκτησε το 1997 ο επιχειρηματίας και μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ.


Τη δεκαετία του ’70, ο Ντόναλτ Τραμπ είχε μία πολύ ιδιαίτερη και στενή σχέση με την Lamborghini. Το 1997, η εταιρεία είχε παραχωρήσει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μερικές «δανεικές» Diablo για προωθητικούς σκοπούς, κι έτσι ο Αμερικανός είχε την ευκαιρία να εξατομικεύσει μία εξ αυτών.

Έτσι, ο Ντόναλτ Τραμπ παρήγγειλε τη δική του Diablo σε απόχρωση Blu Le Mans, η οποία δεν είχε γίνει ακόμη διαθέσιμη στους υπόλοιπους πελάτες της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Εκτός αυτού, είχε τοποθετήσει την επιγραφή «Donald Trump 1997 Diablo» στην πόρτα του οδηγού.

Το όχημα παρέμεινε στη συλλογή του πολιτικού κι επιχειρηματία μέχρι το καλοκαίρι του 2002 κι έκτοτε έχει αλλάξει χέρια άλλες δύο φορές, ενώ έχει διανύσει μόλις 39.970 km στη σχεδόν 30χρονη καριέρα του. Παρ’ όλ’ αυτά, το πιστοποιητικό CarFax της Diablo αναφέρει ότι έχει μία «χιλιομετρική αντίφαση».

Κάτω από το κάλυμμα, κρύβεται ένας κινητήρας V12 χωρητικότητας 5,7 L, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στο κέντρο κι αποδίδει 499 PS και 582 Nm ροπής. Συνοδεύεται από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με 5 σχέσεις, το οποίο μεταδίδει την ισχύ σε όλους τους τροχούς. Τα 0-100 km/h γίνονται σε 4,5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 325 km/h.


Η αγγελία του οίκου δημοπρασιών Barrett & Jackson δεν αναφέρει πολλά περαιτέρω στοιχεία σχετικά με το μοντέλο, πέρα από το γεγονός ότι μαζί με την Diablo, ο αγοραστής θα λάβει ένα κάλυμμα, εργαλεία και το εγχειρίδιο του οχήματος. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού τόσο οι τροχοί, όσο και το αμάξωμα, μοιάζουν άθικτα.


Όσο για το εσωτερικό, τα καθίσματα έχουν ντυθεί με δέρμα σε ασπρόμαυρους τόνους, πίσω από το τιμόνι υπάρχει ένας αναλογικός πίνακας οργάνων, ενώ έχει τοποθετηθεί επίσης ένα ηχοσύστημα Alpine.

Δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση για το ποσό που θα «πιάσει» η Lamborghini Diablo του Ντόναλτ Τραμπ, όμως με δεδομένη την ταυτότητα του πρώτου της ιδιοκτήτη, όπως και το γεγονός ότι είναι μία εκ των μόλις 132 που κατασκευάστηκαν από το 1997 έως το 1999, αναμένεται η τιμή της να είναι αρκετά υψηλή.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *