Στην Ελλάδα το νέο Honda ZR-V 

Διαθέσιμο στη χώρα μας σε τέσσερις εκδόσεις, είναι πλέον το ολοκαίνουργιο Honda ZR-V η νέα πρόταση της ιαπωνικής φίρμας στην κατηγορία D-SUV.


Το πιο πρόσφατο SUV της Honda διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό το αναγνωρισμένο υβριδικό σύστημα e:HEV. Αναβαθμισμένο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο συγκεκριμένο μοντέλο, το υβριδικό σύνολο συνεχίζει να προσφέρει ένα μείγμα επιδόσεων και αποδοτικότητας σε κάθε είδους διαδρομή, από αυτοκινητόδρομους μέχρι επαρχιακές οδούς.

Ο ισχυρός τετρακύλινδρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού 2,0 λίτρων συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Όπως στο Civic e:HEV, η μονάδα ισχύος παράγει συνολική ισχύ 184 PS και ροπή 315 Nm, προσφέροντας επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 7,8 sec. Σε πραγματικές συνθήκες, πετυχαίνει εκπομπές CO2 από 130 g/km (WLTP) και κατανάλωση από 5,7 L/100km (WLTP συνδυασμένος κύκλος). Μέσω ενός επιλογέα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων προγραμμάτων οδήγησης: Normal, Sport, Eco και Snow.

Οι διαστάσεις του ZR-V – μήκος 4.568 mm, πλάτος 1.804 mm, ύψος 1.620 mm, με μεταξόνιο 2.657 mm – τοποθετούν το ZR-V στην «καρδιά» της ευρωπαϊκής γκάμας των SUV προτάσεων της Honda εξασφαλίζοντας ευρυχωρία, πρακτικότητα και άνεση σε ένα compact πακέτο. Όντας κατά 50 mm φαρδύτερο από το HR-V και κατά 59 mm χαμηλότερο από το CR-V, το νέο μοντέλο είναι compact αλλά ευρύχωρο.

Κατά τη διαδικασία σχεδιασμού, οι μηχανικοί της Honda επικεντρώθηκαν στη δημιουργία μιας στιλάτης και κομψής καμπίνας που μεγιστοποιεί τη χρηστικότητα, διασφαλίζοντας ότι είναι ελκυστική όσο και λειτουργική. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύχρηστη στην καθημερινότητα με άφθονους αποθηκευτικούς χώρους και πρακτικές λειτουργίες, όπως οι πολλαπλές θύρες USB.


Πίσω από το τιμόνι των εκδόσεων Elegance και Sport βρίσκεται ένας πίνακας οργάνων TFT επτά ιντσών, ενώ οι εκδόσεις Advance διαθέτουν μια πλήρως ψηφιοποιημένη οθόνη TFT 10,2 ιντσών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προβάλλει μια πληθώρα δεδομένων του οχήματος και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα και συνοπτικά.


Μια οθόνη αφής εννέα ιντσών που βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό παρέχει άμεση, σαφή απεικόνιση πληροφοριών για τον οδηγό και τον συνοδηγό, με βασικές πληροφορίες όπως αναπαραγωγή ήχου, ώρα και η κατάσταση του οχήματος.

Από την άλλη πλευρά, ο χώρος αποσκευών προσφέρει χωρητικότητα 390 λίτρων με τα καθίσματα σε όρθια θέση, δηλαδή 20% περισσότερο από το HR-V. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων προστίθενται επιπλέον 921 λίτρα (1.311 λίτρα συνολικά), ενώ το χαμηλό, φαρδύ κατώφλι και το επίπεδο δάπεδο διευκολύνουν τη φόρτωση βαρέων αντικειμένων.

Το ολοκαίνουργιο ZR-V διατίθεται πλέον στην Ελλάδα σε τέσσερις εκδόσεις: Elegance, Style, Sport και Advance με τη λιανική τιμή τους να ξεκινά από 44.700 ευρώ και φτάνει στα 55.800 ευρώ στην έκδοση Advance.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *