Stellantis: Ποια μάρκα του Ομίλου είναι η εμπορικότερη το 2023

Ποια είναι η μάρκα που έφερε τις περισσότερες πωλήσεις στον Όμιλο Stellantis το πρώτο εξάμηνο του 2023; Στην κορυφή βρέθηκε η Fiat, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατέγραψε σε παγκόσμιο επίπεδο συνολικά 645.000 πωλήσεις, πετυχαίνοντας άνοδο +10%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσυνή περίοδο.


Αναλυτικότερα, στην Ευρώπη η ιταλική εταιρεία σημείωσε 271.800 πωλήσεις από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Στην ιδιαίτερη πατρίδα της η Fiat διατηρεί τα σκήπτρα με μερίδιο αγοράς 12,8%, ενώ το Panda, παρά τα χρόνια του, παραμένει το εμπορικότερο μοντέλο στην τοπική αγορά.

Παράλληλα στη Γηραιά Ήπειρο το Fiat 500 αναδείχτηκε το εμπορικότερο ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου Stellantis, ενώ βρίσκεται στο top5, ανεξαρτήτως κατηγορίας, σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία. Νέα ώθηση στην εξηλεκτρισμένη γκάμα της Fiat εκτιμάται ότι θα δώσουν τα επερχόμενα αμιγώς ηλεκτροκίνητα Topolino και 600e, τα οποία είναι τα πρώτα που βασίζονται σε πλατφόρμα του Ομίλου Stellantis.
Αρκετές καλές ήταν και οι επιδόσεις της Fiat σε Μέση Ανατολή και Αφρική. Στη γειτονική Τουρκία η Fiat κατέχει ηγετική θέση με 18,2% του μεριδίου αγοράς, χάρη στο Tipo που είναι το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα. Επιπλέον η Fiat κάνει σημαντικό άνοιγμα στην αγορά της Αλγερίας, όπου θέτει τις βάσεις για την παραγωγή εκεί του υβριδικού 500, έως το τέλος του 2023.

Μετακινούμαστε τώρα στη Νότια Αμερική, όπου η Fiat έχει αποκτήσει μερίδιο αγοράς 14,1%, ενώ κρατάει τα σκήπτρα στη Βραζιλία, με μερίδιο αγοράς 22%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Strada είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στη Βραζιλία και το πρώτο μεταξύ των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *