Stellantis: Νέος μέτοχος της κινεζικής Leapmotor

Θεαματική είσοδο στην αγορά της Κίνας επιχειρεί η  Stellantis, με την εταιρία να επενδύει 1,5 δις ευρώ και να γίνεται ο νέος μέτοχος της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Leampotor με 21,2%.


Η συμφωνία προβλέπει επίσης την ίδρυση της Leapmotor International, μιας κοινοπραξίας 51:49 με επικεφαλής τον όμιλο Stellantis, με αποκλειστικά δικαιώματα εξαγωγής και πώλησης, καθώς και κατασκευής προϊόντων Leapmotor εκτός της περιοχής της Κίνας.

Η κοινοπραξία θα ξεκινήσει τις παραδόσεις το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

O επικεφαλής της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες δήλωσε:

«Καθώς οι νεοφυείς επιχειρήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων εδραιώνονται στην Κίνα, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι τα κύρια τμήματα στην Κίνα θα κυριαρχούνται από μια ομάδα αποδοτικών και ευέλικτων παικτών ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς, όπως η Leapmotor.


Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στην υποστήριξη των παγκόσμιων σχεδίων επέκτασης της Leapmotor, ενός από τους πιο συναρπαστικούς νέους παίκτες ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά, με παρόμοια επιχειρηματική και τεχνολογική νοοτροπία με τη δική μας.


Χάρη σε αυτή τη στρατηγική επένδυση, ενισχύουμε ένα αδύναμο σημείο του επιχειρηματικού μας μοντέλου και επωφελούμαστε από την ανταγωνιστικότητα της Leapmotor στην Κίνα.

Από τη μεριά του o Ζχου Γιανγκμινγκ, ιδρυτής της Leapmotor δήλωσε:

«Θέσαμε ένα ορόσημο στην ιστορία της Leapmotor και είμαι ενθουσιασμένος που παρακολουθώ αυτήν την ιστορική στιγμή μαζί με τον Κάρλος Ταβάρες και την ομάδα του.

Αξιοποιώντας μια ασυναγώνιστη γκάμα εσωτερικών τεχνολογικών δυνατοτήτων, η Leapmotor φέρνει στην αγορά τα καλύτερα προϊόντα ηλεκτρικών οχημάτων, στην κατηγορία τους, με οικονομικά ανταγωνιστικό τρόπο.


Πιστεύουμε ακράδαντα σε συνεργασίες με μονάδες οι οποίες διακρίνονται για τις εξαιρετικές ικανότητες τους σε ένα ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον.

Μαζί με τον Stellantis, θα συνεχίσουμε στον απόηχο της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, δημιουργώντας πολύτιμες τεχνολογικές και εμπορικές συνέργειες και φέρνοντας τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα Leapmotor στις αγορές του κόσμου».

Ο όμιλος Stellantis θα έχει δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Leapmotor και θα διορίσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της κοινοπραξίας Leapmotor International.

Έτσι λοιπόν η Stellantis ανοίγει πολύ τη βεντάλια της σε ο,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση, καθώς πέρα των μοντέλων με τα οποία θα ενισχύσει τη θέση της στην αγορά της Ευρώπης με πιο οικονομικά EV οχήματα, εισέρχεται και σε αγορές με μεγάλες προοπτικές.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το πρώτο παγκόσμιο αυτοκίνητο της Leapmotor, το C10  που πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση του Μονάχου, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *