Stellantis: Μετατρέπει το ιστορικό Mirafiori σε “green-campus”

Η Stellantis θα επενδύσει 200 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού «green-campus», στην ιταλική τοποθεσία Mirafiori, την ιστορική έδρα της Fiat.


Το Mirafiori, το οποίο βρίσκεται στο Τορίνο, θα καταταχθεί μαζί με το Poissy στη Γαλλία και το Russelsheim στη Γερμανία ως μέρος ενός σχεδίου το οποίο στοχεύει στη μετατροπή των κορυφαίων εγκαταστάσεων της Stellantis σε νέες βάσεις ουδέτερου άνθρακα για το σχεδιασμό, την Έρευνα και Ανάπτυξη και τις κεντρικές λειτουργίες του ομίλου.

«Επανεξετάζουμε τα εμβληματικά μας κτίρια για να ανταποκριθούν καλύτερα στους νέους υβριδικούς τρόπους εργασίας μας, καθώς ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων μας εκμεταλλεύεται την ευέλικτη τηλεργασία, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας», δήλωσε ο Ζαβιέ Σερό, επικεφαλής Προσωπικού και Αναδιάρθρωσης της Stellantis.

Το έργο Mirafiori θα ολοκληρωθεί έως το 2025. Θα φιλοξενήσει τουλάχιστον 10.000 εργαζομένων της Stellantis, δήλωσαν τα συνδικάτα μετά τη συνάντηση με τον Σερό στο Τορίνο.

Περίπου το 60% αυτών των εργαζομένων θα είναι μηχανικοί.


Η πλήρως ηλεκτρική έκδοση του μικρού αυτοκινήτου Fiat 500 και των αυτοκινήτων Maserati κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Mirafiori.


Η συνολική επένδυση ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί ποσοτικά, αλλά θα μπορούσε συνολικά να φτάσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, είπε ο Σερό, αφού η Stellantis είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα πραγματοποιούσε μια «τριψήφια» επένδυση σε εκατ. ευρώ. Ο Τζανλούκα Φίκο του συνδικάτου μεταλλουργών UILM είπε ότι η ανακοίνωση ήταν απτή απόδειξη της δέσμευσης της Stellantis να επενδύσει στην Ιταλία και να προχωρήσει στην ενεργειακή μετάβαση.

O Όμιλος Stellantis είχε πει πέρυσι ότι επενδύει στο Mirafiori για να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών κιβωτίων διπλού συμπλέκτη (eDCT) και να κάνει το εργοστάσιο τον κύριο κόμβο του ομίλου για τη λεγόμενη επιχείρηση «κυκλικής οικονομίας», εστιάζοντας στην επισκευή και αποσυναρμολόγηση οχημάτων και την επαναχρησιμοποίηση εξαρτημάτων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *