Stellantis: Η πλατφόρμα STLA για αυτονομίες πάνω από 700 χλμ

Την πλατφόρμα STLA Medium, που υπόσχεται αυτονομία μεγαλύτερη των 700 χλμ παρουσίασε η Stallantis.


Προβάλλεται ως η καλύτερη στην κατηγορία της όσον αφορά την εμβέλεια των 700+ χιλιομέτρων, την ενεργειακή απόδοση, την ενσωματωμένη ισχύ και την ισχύ φόρτισης.

Η πλατφόρμα STLA Medium συνδυάζει τη μεγάλη εμβέλεια με την ευελιξία προσαρμογής ποικιλίας οχημάτων και συστημάτων κίνησης στην καρδιά της αγοράς, στα τμήματα C και D, τα οποία αντιστοιχούν σε 35 εκατομμύρια πωλήσεις το 2022 – σχεδόν το μισό των 78,5 εκατομμυρίων οχημάτων που πωλήθηκαν, παγκοσμίως, το συγκεκριμένο έτος.

Σήμερα, οι μάρκες της Stellantis προσφέρουν 26 διαφορετικές ονομασίες οχημάτων σε αυτές τις κατηγορίες με διάφορες πλατφόρμες. Έως και δύο εκατομμύρια οχήματα ετησίως μπορούν να κατασκευαστούν στην πλατφόρμα STLA Medium σε διάφορα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας από φέτος.

Η πλατφόρμα BEV-by-design STLA Medium προσφέρει την καλύτερη στην κατηγορία της αυτονομία άνω των 700 χιλιομέτρων με τη μπαταρία Performance, ενώ η μπαταρία Standard έχει αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων κατά WLTP. Με ωφέλιμη ενέργεια έως 98 κιλοβατώρες (kWh), η STLA Medium είναι η καλύτερη στην κατηγορία της στην ενσωματωμένη ενέργεια μεταξύ των τροχών, όπως υποστηρίζεται αρμοδίως.


Χρησιμοποιεί μια ηλεκτρική συστοιχία 400 βολτ, θα προσφέρει κορυφαία στην κατηγορία του ενεργειακή απόδοση και χρόνο φόρτισης και συνδεσιμότητα σε ένα οικοσύστημα φόρτισης και υπηρεσιών που βελτιώνει κάθε ταξίδι.


Ανάλογα με την εφαρμογή, η κατανάλωση μπορεί να είναι μικρότερη από 14 kWh ανά 100 χλμ, που είναι η καλύτερη στην κατηγορία της ενεργειακής απόδοσης. Οι χρήστες θα μπορούν να γεμίζουν τη μπαταρία τους από το 20% στο 80% της φόρτισης σε 27 λεπτά, με ρυθμό 2,4 kWh ανά λεπτό.

Οι ειδικοί μηχανικοί και κατασκευαστές της Stellantis επικεντρώθηκαν στο να καταστήσουν την εγκατάσταση της αρθρωτής, υψηλής ενεργειακής πυκνότητας μπαταρίας ενός στρώματος στο εργοστάσιο συναρμολόγησης όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *