Smart: Έβγαλε στο φως τα επίσημα τα σκίτσα του νέου #5 – Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 28 Αυγούστου


Η Smart έδωσε μια πρώτη ουσιαστική γεύση από το νέο της μοντέλο και έβγαλε στη δημοσιότητα επίσημα σκίτσα και εικόνες με καμουφλαρισμένα δοκιμαστικά μοντέλα του #5.  Το νέο SUV της Smart θα παρουσιαστεί και επίσημα στις 28 Αυγούστου.


Οι εικόνες από το Smart #5 ήρθαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT), απ’ όπου και διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες και για επιμέρους στοιχεία του νέου ηλεκτρικού.

Οι teaser εικόνες που δημοσίευσε η smart δείχνει πολλά σκίτσα του #5 στα οποία το SUV μοιάζει πολύ με το Concept #5 που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου τον Απρίλιο.

Το μοναδικό στοιχείο που λείπει επί του παρόντος από το νέο #5 είναι εικόνες από το εσωτερικό. Μέχρι στιγμής τα χαρακτηριστικά της καμπίνας κρατούνται κρυφά, ωστόσο από κατασκοπευτικές εικόνες που αποκαλύφθηκαν τον περασμένο Απρίλιο έδειξαν μία τεράστια οθόνη που εκτεινόταν τουλάχιστον στα 2/3 του ταμπλό. Το ίδιο στοιχείο υπήρχε και στο concept, οπότε όλα δείχνουν πως το νέο #5 θα έχει έντονο το ψηφιακό στοιχείο στο εσωτερικό του.

Το αμιγώς ηλεκτρικό smart #5 αναμένεται να έχει τέσσερις επιλογές κινητήρων. Οι πισωκίνητες εκδόσεις με ένα ηλεκτρικό μοτέρ θα έχουν ισχύ 340 ή 363 ίππων και θα συνοδεύονται από μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP). Οι τετρακίνητες εκδόσεις, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, θα αντλούν ισχύ από μπαταρίες νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου (NMC). Ο ηλεκτροκινητήρας στον μπροστά άξονα θα έχει ισχύ 224 ίππων και θα συνδυάζεται με ένα ακόμα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 363 ή 422 ίππων. Οι μάξιμουμ συνδυαστική ισχύ του τετρακίνητου smart #5 θα είναι 646 άλογα.


Το smart #5 θα διαθέτει αρχιτεκτονική 800 Volt, χάρη στην οποία η μπαταρία με χωρητικότητα άνω των 100 kWh, μπορεί να επαναφορτιστεί από 10-80% σε μόλις 15 λεπτά. Με γεμάτη την μπαταρία, η μάρκα υποστηρίζει ότι θα καλύπτει περί τα 550 χλμ. με μια φόρτιση.


Κλείνοντας, η smart αναφέρει πως το νέο #5 θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από το 2025.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *