Smart #3: Πλήρη αποκαλυπτήρια

Η Smart έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα τεχνικά χαρακτηριστικά κι επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το νέο #3, δημοσιεύοντας τις πρώτες εικόνες του μεγαλύτερου μέχρι στιγμής μοντέλου της γκάμας της.


Πράγματι, το Smart #3 κατέφτασε στο Μόναχο με την εταιρεία να επιβεβαιώνει ότι όπως και στο μικρότερο, #1, δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες. Η βασική έκδοση θα φιλοξενεί έναν ηλεκτροκινητήρα κάτω από το κάλυμμα και θα έχει ισχύ 272 PS και ροπή 343 Nm, ενώ η έκδοση Brabus θα είναι εξοπλισμένη με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 428 PS και 543 Nm ροπής.

Για την απλή έκδοση, το sprint των 0-100 km/h είναι εφικτό σε 5,8 sec, ενώ η έκδοση Brabus κάνει το ίδιο σε μόλις 3,7 sec.

Η βασική έκδοση είναι η πιο αποδοτική, αφού προσφέρει 455 km αυτονομίας, με την Brabus να συμβιβάζεται για έναν ελαφρώς μικρότερο αριθμό, στα 435 km. Η φόρτιση από το 0 στο 80% ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά, σύμφνωνα με τη Smart.

Εκτός αυτού, μία ειδική, επετειακή έκδοση του #3 λανσαρίστηκε στην IAA Mobility, ως μέρος των εορτασμών για τα 25α γενέθλια της Smart. Θα είναι βασισμένη στην έκδοση Brabus και θα είναι εξοπλισμένη με μια πανοραμική γυάλινη οροφή, αναβαθμισμένα φωτιστικά σώματα LED και δερμάτινα καθίσματα σε ασπρόμαυρη διχρωμία.


Τόσο η επετειακή, όσο κι η Brabus έκδοση θα διαθέτουν τις κορυφαίες λειτουργίες και τεχνολογικές προσθήκες της γκάμας, στις οποίες περιλαμβάνεται μια οθόνη αφής 12,8 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων υψηλής ανάλυσης 9,2 ιντσών, ένα head-up display 10 ιντσών και ένα ηχοσύστημα Beats με 13 ηχεία.


Το Smart #3 έχει ήδη ξεκινήσει το εμπορικό του ταξίδι στην Κίνα, ενώ αναμένεται να καταφτάσει στις ευρωπαϊκές αγορές μέχρι τις αρχές του 2024. Η Γερμανία θα είναι η πρώτη χώρα της Γηραιάς Ηπείρου πο θα δει τον στόλο του γερμανοκινεζικού SUV να κατακλύζει τους δρόμους, αρχής γενομένης τα τέλη του 2023. Η τιμή του μοντέλου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *