Skoda: Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Superb

Την έναρξη παραγωγής της νέας Superb, τέσσερις εβδομάδες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Πράγα, ανακοίνωσε η Skoda.


Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον, είναι το γεγονός ότι η νέα Superb κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Volkswagen. Συγκεκριμένα, κυλάει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου που βρίσκεται στη Μπρατισλάβα. Για ποιο λόγο όμως η Skoda μετέφερε την παραγωγή της Superb από το εργοστάσιό της στο Κβασίνι της Τσεχίας στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας;

Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση, η οποία είχε προαναγγελθεί από το Νοέμβριο του 2020 και της επιτρέπει να αυξήσει, από το καλοκαίρι του 2024 και μετά, την παραγωγή της Octavia στο εργοστάσιο του Κβασίνι. Ταυτόχρονα θα διευκολύνει η παραγωγή περισσότερων αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο κεντρικό εργοστάσιο της Skoda, στη Μλάντα Μπόλεσλαβ.

Σημειώνει ακόμα ότι η επιλογή αυτή είναι μέρος του πρότζεκτ ονόματι Beta+, με το οποίο η από κοινού ανάπτυξη των νέων Superb και Passat, πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της Skoda. Έτσι τα νέα Superb και Passat μοιράζονται την ίδια γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Μπρατισλάβα, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν σημαντικές αναβαθμίσεις.

Το βαφείο του εργοστασίου εκσυγχρονίστηκε με νέο θάλαμο βαφής οχημάτων που διαθέτει προηγμένα συστήματα κυκλοφορίας αέρα και την ικανότητα μείωσης των πτητικών οργανικών ενώσεων, καθιστώντας το φιλικότερο προς το περιβάλλον. Τροποποιήσεις έγιναν στη γραμμή παραγωγής για να υποστηρίζεται πλέον η συναρμολόγηση και plug-in υβριδικών οχημάτων, η περιοχή παραγωγής πλαισίου επεκτάθηκε για να ενσωματώσει πακέτα μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ εγκαταστάθηκαν περισσότερα από 500 υπερσύγχρονα ρομπότ.


Αρχικά στη Μπρατισλάβα θα κατασκευάζεται η Superb τέταρτης γενιάς με το πρακτικότερο Combi αμάξωμα, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα προστεθεί και η hatchback Superb. Υπενθυμίζουμε ότι στη γκάμα κινητήρων της νέας Superb υπάρχουν τρεις βενζίνης, με ισχύ από 150 έως 265 ίππους, και δυο πετρελαίου, απόδοσης 150 και 193 ίππων. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Superb διατίθεται και με ήπια υβριδική έκδοση, ενώ η plug-in υβριδική έκδοση (με ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 100 χλμ.) είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στη Superb Combi.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *