Skoda: Τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου Kodiaq

Τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου Kodiaq, δημοσιοποίησε η Skoda, δίνοντας μια σχεδόν ξεκάθαρη εικόνα για την εξωτερική του σχεδίαση.


Στη δεύτερη γενιά του το Kodiaq ενσωματώνει τα πρώτα στοιχεία της μελλοντικής σχεδιαστικής γλώσσας “Modern Solid” της Skoda. Σημεία αναφοράς αποτελούν τα Led εμπρός φωτιστικά σώματα δυο επιπέδων, ενώ τα πίσω, επίσης τεχνολογίας Led, σε σχήμα “C” επικοινωνούν μεταξύ τους στο κάτω τμήμα με μια λεπτή λωρίδα. Ανάμεσά τους αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα το όνομα της Skoda, στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Σημειώνεται ότι μέσα από το νέο Kodiaq κάνουν πρεμιέρα οι προβολείς δεύτερης γενιάς Top Led Matrix. Παρατηρήστε επίσης τα τετραγωνισμένα φτερά, τις ζάντες 17 έως 20 ιντσών και την προαιρετική επένδυση της πίσω κολόνας με σκούρο χρώμιο.

Η ναυαρχίδα της Skoda στα SUV θα έχει μεγαλύτερο κατά +61 χλστ. μήκος, φτάνοντας πλέον τα 4.758 χλστ., ενώ το πλάτος, το ύψος και το μεταξόνιο θα βρίσκονται στα 1.864 χλστ., 1.657 χλστ. και 2.791 αντίστοιχα.

Σύμφωνα πάντα με τη Skoda στο εσωτερικό του νέου Kodiaq έχουν αυξηθεί οι διαθέσιμοι χώροι για τους επιβάτες, ειδικά για αυτούς στην τρίτη σειρά καθισμάτων, καθώς θα έχουν +15 χλστ. (920 χλστ. σύνολο) περισσότερο «αέρα» ανάμεσα στα κεφάλια τους και στην οροφή. Αύξηση +75 λίτρα πήρε το πορτμπαγκάζ αγγίζοντας τώρα τα 910 λίτρα (πενταθέσια διάταξη) και 340-845 λίτρα (επταθέσια διάταξη).


Επιπλέον γνωρίζουμε ότι θα διαθέτει κεντρική οθόνη αφής 12,9 ιντσών, head-up display, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών, λεβιέ ταχυτήτων ενσωματωμένο στην κολόνα τιμονιού, πίσω αποθηκευτικό χώρο με ποτηροθήκη και Phone Box που παρέχει ψύξη και ταυτόχρονη φόρτιση για δύο κινητά τηλέφωνα.


Διευρυμένη και με εκπλήξεις θα είναι η γκάμα κινητήρων του νέου Kodiaq. Kάτω από το εμπρός καπό του θα τοποθετείται ο εισαγωγικός βενζινοκινητήρας 1.5 TSI των 150 ίππων, ο οποίος θα φέρει ήπιο υβριδικό σύστημα για πρώτη φορά στο Kodiaq, ενώ θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων DSG και με αναβαθμισμένη τεχνολογία ενεργών κυλίνδρων (ACT+). Το ίδιο αυτόματο κιβώτιο θα χρησιμοποιεί και ο ισχυρότερος TSI δίλιτρος βενζινοκινητήρας των 204 ίππων, σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης.

Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων ο TDI των 2.0 λίτρων θα παράγει 150 και 193 ίππους, επίσης με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων DSG, ενώ στη δεύτερη εκδοχή του θα υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης. Για πρώτη φορά το Kodiaq θα αποκτήσει plug-in υβριδική έκδοση, η οποία υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ., ενώ ο 1.5 TSI iV βενζινοκινητήρας του θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και συνδυαστικά θα αποδίδει 204 ίππους.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Kodiaq θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *