Skoda: Σύντομα η αποκάλυψη για τη νέα Superb

Μια καλή πρόγευση από τη σιλουέτα της νέας Superb μπορούμε να πάρουμε καθώς η τσέχικη εταιρεία δημοσίευε τα πρώτα επίσημα σκίτσα της επερχόμενης Superb με το παραδοσιακό hatchback, αλλά και με το πρακτικότερο Combi αμάξωμα, καθώς σύντομα θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της. Σύμφωνα με τη Skoda η αποκάλυψη της Superb έχει δρομολογηθεί για τις 2 Νοεμβρίου.


Παρατηρώντας τα σκίτσα είναι φανερό ότι η Skoda ακολουθεί για ακόμα μια φορά την εξελικτική και όχι τη ριζοσπαστική οδό στη σχεδίαση της Superb, καθώς οι γραμμές είναι αναγνωρίσιμες. Στην τέταρτη πλέον γενιά της η Superb υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα ονόματι “Modern Solid” της Skoda.

Σημεία αναφοράς αποτελούν οι αναβαθμισμένοι Led Matrix προβολείς και τα επίσης τεχνολογίας Led πίσω φωτιστικά σώματα με κρυστάλλινα στοιχεία. Το μήκος στη νέα hatchback Superb αυξήθηκε κατά 43 χλστ., φτάνοντας πλέον τα 4.912 χλστ. Ανοδική πορεία ακολούθησε και το ύψος του αμαξώματος, στο οποίο προστέθηκαν 12 χλστ., αγγίζοντας τα 1.481 χλστ. Το αποτέλεσμα είναι να αυξηθεί ο διαθέσιμος «αέρας» για τα κεφάλια τόσο των εμπρός (+11 χλστ.), όσο και των πίσω (+6 χλστ.) επιβατών.

Αμετάβλητο το μεταξόνιο και το πλάτος στη νέα hatchback Superb, παραμένοντας στα 2.841 χλστ. και 1.834 χλστ. αντίστοιχα. Παράλληλα η προσθήκη 20 επιπλέον λίτρων στο πορτμπαγκάζ, αύξησε τη χωρητικότητά του στα 645 λίτρα.

Βελτιωμένη είναι η αεροδυναμική της hatchback Superb με το συντελεστή οπισθέλκουσας (cd) να διαμορφώνεται στο 0,24, χάρη στις τροποποιήσεις σχεδίασης που πραγματοποιήθηκαν στις εισαγωγές αέρα, στην καμπίνα των επιβατών και στους πλευρικούς καθρέπτες.


Εντελώς διαφορετικό θα είναι το σκηνικό στο εσωτερικό της Superb, όπου θα υπάρχει μεγάλη κεντρική οθόνη αφής 13 ιντσών, head-up display, νέα έξυπνα χειριστήρια “Smart Dials” και μετακίνηση του λεβιέ αυτόματου κιβωτίου στην κολόνα του τιμονιού.


Για πρώτη φορά η hatchback Superb θα είναι διαθέσιμη με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, το οποίο θα βρίσκεται στη φαρέτρα του τετρακύλινδρου entry-level βενζινοκινητήρα 1.5 ΤSI, απόδοσης 150 ίππων. Σημειώνεται ότι με plug-in υβριδικό σύστημα θα διατίθεται η νέα Combi Superb.

Τη λίστα με τους βενζινοκινητήρες συμπληρώνει ο δίλιτρος TSI των 204 ή 265 ίππων. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, το «παρών» θα δίνει ο 2.0 TDI, με ισχύ 150 ή 265 ίππων. Για πρώτη φορά όλοι οι κινητήρες της νέας Superb συνδυάζονται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων, ενώ πληρούν το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *