Skoda Superb: Για πρώτη φορά και έκδοση plug-in hybrid 

Τέσσερις μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία της τέταρτης γενιάς της ναυαρχίδας της Skoda, του Superb, η τσέχικη εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες, χωρίς ακόμα ωστόσο να αποκαλυφθεί πλήρως η εξωτερική του εμφάνιση.


Το νέο Superb θα διατίθεται  σε δύο τύπους αμαξώματος, hatchback και station wagon, αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο, διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων, (6 για την plug-in hybrid), με έξι διαθέσιμες επιλογές κινητήρων, τρεις βενζίνης, δύο diesel και μία υβριδική έκδοση plug-in, με ηλεκτρική αυτονομία που θα αγγίζει τα 100 χλμ.

Οι τρεις βενζινοκινητήρες είναι προκύπτουν από δύο μοτέρ, τη βασική έκδοση των 1,5 λίτρων  TSI με απόδοση 150 ίππους, που συνδυάζεται και με ήπιο υβριδικό σύστημα και τον δίλιτρο TSI με απόδοση 204 ή 265 ίππους, ανάλογα την έκδοση. Η κορυφαία βενζινοκίνητη έκδοση θα συνδυάζεται αποκλειστικά με τετρακίνηση, όπως και η κορυφαία diesel έκδοση 2.0 TDI των 193 ίππων. Η βασική diesel έκδοση, εξοπλίζεται με τον ίδιο δίλιτρο κινητήρα, αλλά με απόδοση 150 ίππους.

Τέλος, η plug-in hybrid έκδοση, που θα μπορεί να φορτίζεται και από οικιακή πρίζα 230V/2,3 kW, συνδυάζει τον βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων TSI, με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 54 ίππων, με τη συνολική ισχύ να φτάνει τους 204 ίππους. Η κορυφαία υβριδική έκδοση, προσφέρει αυτονομία 100 χλμ. με τη χρήση μόνο του ηλεκτροκινητήρα και θα διατίθεται αποκλειστικά με station wagon αμάξωμα και το DSG των έξι σχέσεων.

Το νέο Superb θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, καθώς αυξήθηκε το μήκος του στα 4,91 μέτρα και 4,9 μέτρα για τις hatchback και station wagon εκδόσεις (4,87 & 4,86 μέτρα οι αντίστοιχες του σημερινού μοντέλου), με το χώρο αποσκευών να φτάνει πλέον τα 645 λίτρα (αυξημένος κατά 20) και τα 690 λίτρα (αυξημένος κατά 30) για τις hatchback και station wagon εκδόσεις αντίστοιχα.


Η επίσημη αποκάλυψη του νέου Superb, θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο, όπου θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και φυσικά δοκιμαστική οδήγηση.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *