Skoda: Στην Ελλάδα τα νέα Fabia και Enyaq

Την εμπορική της πορεία στην Ελλάδα ξεκινά η νέα Skoda Fabia, αλλά και τα ανανεωμένα ηλεκτρικά Enyaq SUV και Coupe. Και τα τρία μοντέλα χαρακτηρίζονται από νέες εκδόσεις, ισχυρότερους κινητήρες και, στην περίπτωση των ηλεκτρικών οχημάτων ελεύθερου χρόνου, μεγαλύτερη αυτονομία.


Στην περίπτωση της Fabia, υπάρχει νέα γκάμα εξοπλιστικών εκδόσεων. Πλέον το δημοφιλές supermini διατίθεται σε νέες παραλλαγές Essence και Selection, μαζί με την σπορ και δυναμική Monte Carlo.

Από πλευράς κινητήριων συνόλων, ο κινητήρας 1.0 MPI παραμένει με ισχύ 80 PS, ωστόσο ο 1.0 TSI «κέρδισε» 6 PS σε σχέση με το MY23 και πλέον αποδίδει 116 PS. Στην κορυφή της γκάμας παραμένει ο κινητήρας 1.5 TSI των 150 PS, στην έκδοση Monte Carlo με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DSG7. Το συγκεκριμένο κιβώτιο διατίθεται και με τον turbo κινητήρα του 1,0 L.

Στη βασική έκδοση Essence συναντά κανείς, μεταξύ άλλων, LED φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, 6 αερόσακους, ηχοσύστημα πολυμέσων με HD οθόνη αφής 8,25 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων, πολυλειτουργικό τιμόνι, δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων, κλιματισμό, cruise control με περιοριστή ταχύτητας kai συστήματα Front Assist, Hill Start Assist, Lane Assist και Driver activity assist.

Στην Selection προστίθονται, μεταξύ άλλων, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα και λειτουργία Smart Link με ασύρματη σύνδεση τηλεφώνου Apple.


Τέλος, στη Monte Carlo οι ζάντες αλουμινίου είναι 17 ιντσών, ενώ υπάρχουν, μεταξύ άλλων, Virtual Cockpit, προφίλ οδήγησης, σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι 3 ακτίνων, σπορ προφυλακτήρες, κάμερα οπισθοπορείας, διακοσμητικά ένθετα ταμπλό, σπορ εμπρός καθίσματα και αυτόματος διζωνικός κλιματισμός.


Από την άλλη πλευρά, τα νέα Enyaq SUV και Coupe αποκτούν καινούριες εκδόσεις, μεγαλύτερη ισχύ και αυξημένη αυτονομία, ενώ για πρώτη φορά προσφέρονται και σε έκδοση Laurin & Klement (L&K). Επιπλέον, με εξαίρεση την εισαγωγική Enyaq 60, οι υπόλοιπες αλλάζουν ονομασία, από Enyaq 80 και 80x σε Enyaq 85 και 85x. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στις Coupe εκδόσεις.

Πλέον, η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 82 kWh, η ισχύς ανεβαίνει στους 286 PS, η ροπή στα 545 Nm, ενώ η αυτονομία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 576 km για το Enyaq 85 Coupe.

Αναλυτικά οι τιμές των νέων Skoda Fabia ΜΥ24 και Enyaq SUV ΜΥ24 και Enyaq Coupe ΜΥ24 στη χώρα μας ξεκινούν από 18.300 ευρώ για το FABIA ESSENCE 1.0 MPI 80 PS και από τις 43.100 ευρώ για το ENYAQ 60 (180 PS).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *