Skoda: Σκληρά τεστ για τα νέα Kodiaq και Superb

Απόλυτα ικανοποιημένη με τις επιδόσεις των επερχόμενων Kodiaq και Superb, στις σκληρές χειμερινές δοκιμές που τα υπέβαλε, εμφανίζεται η Skoda.


Η τσέχικη εταιρεία τα έντυσε αμφότερα με ασπρόμαυρο καμουφλάζ και τα έστειλε στον Αρκτικό Κύκλο. Εκεί έπρεπε να αποδείξουν την αξιοπιστία και την αντοχή τους, κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, με το θερμόμετρο να δείχνει έως -30 βαθμούς Κελσίου.

Οι τεχνικοί της Skoda σε συνθήκες ψύχους μελέτησαν προσεκτικά στη δεύτερη γενιά του Kodiaq και στην τέταρτη γενιά του Superb το αμάξωμα, το σύστημα θέρμανσης, τον κινητήρα και ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα. Συγκεκριμένα, παρατήρησαν αν και πόσο επηρεάζει η είσοδος χιονιού στο διαμέρισμα του κινητήρα και στις εισαγωγές αέρα.

Παράλληλα έλεγξαν αν ο κινητήρας εκκινεί χωρίς πρόβλημα στους -30 βαθμούς Κελσίου, αν ανοίγουν κανονικά στις συνθήκες αυτές οι πόρτες, το εμπρός καπό, το πορτμπαγκάζ, η τάπα πλήρωσης καυσίμου και το κάλυμμα για την υποδοχής φόρτισης στις plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Παράλληλα δοκιμάζεται η φόρτιση και προσδιορίζεται η μέγιστη αυτονομία των plug-in υβριδικών εκδόσεων. Η οδήγηση πάνω στο χιόνι και στον πάγο επιτρέπει την αξιολόγηση της τετρακίνησης, αν είναι διαθέσιμη στο εκάστοτε μοντέλο, των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, την αποτελεσματικότητα της ανάρτησης, τη λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων, μέχρι και των υαλοκαθαριστήρων. Ο φωτισμός του οχήματος τη νύχτα και η ακουστική συμπεριφορά των παγωμένων του εξαρτημάτων ελέγχονται επίσης.


Στο εσωτερικό των Kodiaq και Superb έμφαση δόθηκε στην απόδοση του συστήματος θέρμανσης της καμπίνας, στο πόσο γρήγορα μπορούν να ξεπαγώσουν τα παράθυρα, η απόκριση αφής στην κεντρική οθόνη, η λειτουργία θέρμανσης των καθισμάτων, του τιμονιού, των παρμπρίζ και των εξωτερικών καθρεπτών.


Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση των χειμερινών δοκιμών, τα νέα Kodiaq και Superb μπήκαν στην τελική ευθεία για την παγκόσμια πρεμιέρα τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Skoda: Σκληρά τεστ για τα νέα Kodiaq και Superb”