Skoda Rabit: Cabrio και πιο νεανικό από ποτέ

H Skoda δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχους σπουδαστές των επαγγελματικών της σχολών να δημιουργούν το αυτοκίνητο των ονείρων τους.


Από το 2013 στην Τσεχία οι τριτοετείς κυρίως σπουδαστές της Skoda, για ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος, ασχολούνται με την εκτεταμένη μετατροπή κάποιου υφιστάμενου μοντέλου της εταιρείας. Με το έργο αυτό αποκτούν σημαντική τεχνογνωσία, βελτιώνουν τις πρακτικές τους δεξιότητες και μπαίνουν στο πνεύμα της ομαδικής εργασίας.

Ένα ανάλογο πρόγραμμα εφαρμόζεται πλέον και στην Ινδία από την ακαδημία που διευθύνει η Skoda Auto Volkswagen India Private Limited. H ιδέα προήλθε από το τοπικό πρόγραμμα Azubi, μέσω του οποίου μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ινδία σχεδίαζαν μοναδικά αυτοκίνητα, κάτι που έπραξαν για πρώτη φορά στη χώρα και σπουδαστές της Skoda.
Ένα μοναδικό Skoda Rapid

Τo cabrio μοντέλο που βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες βασίζεται στο τετράθυρο sedan Rapid, το οποίο η Skoda διαθέτει στην αγορά της Ινδίας. Σπουδαστές της μηχατρονικής ξήλωσαν την οροφή, τοποθέτησαν Led φωτισμό στη μάσκα και φωτιζόμενο λογότυπο της Skoda στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Παρατηρήστε επίσης, τις κίτρινες δαγκάνες που ξεχωρίζουν πίσω από τις μαύρες γυαλιστερές ζάντες, ενώ ο χρωματικός αυτός συνδυασμός επεκτείνεται στα ένθετα χαμηλά στις πόρτες και στη βάση του εμπρός προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό τώρα, η πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι σπουδαστές ήταν η ενσωμάτωση των ζωνών ασφαλείας στη δομή των μπροστινών καθισμάτων, καθώς τα cabrio δεν έχουν μεσαίες κολόνες. Επίσης το ραδιόφωνο αντικαταστάθηκε από ένα σύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής, ενώ τα καθίσματα ντύθηκαν με κόκκινο δέρμα. Σημειώνεται ότι τοποθετήθηκε και ένα σπορ σύστημα εξάτμισης.


Το Rapid δε βρίσκεται πλέον στην ευρωπαϊκή γκάμα της Skoda, όμως συνεχίζει την καριέρα του στην Ινδία. Μάλιστα ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της τσέχικης εταιρείας που αναπτύχθηκε ειδικά για την ινδική αγορά. Το sedan Rapid κατασκευάζεται στην πόλη Πούνε και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα PQ25 που ήταν το θεμέλιο για μικρά και συμπαγή αυτοκίνητα του Ομίλου Volkswagen, πριν από την υφιστάμενη πλατφόρμα MQB.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Skoda Rabit: Cabrio και πιο νεανικό από ποτέ”