Skoda: Οι πρεμιέρες ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2026

Έξι προτάσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων θα περιλαμβάνει η γκάμα της Skoda μέχρι το 2026.


Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το 2025 προβλέπεται η ανανέωση των Enyaq iV και Enyaq Coupe iV, τα οποία έκαναν πρεμιέρα το 2020 και 2022.

Παράλληλα θα δούμε τέσσερα ακόμα νέα ηλεκτρικά οχήματα.

Στη βάση της ιεραρχίας θα βρίσκεται ένα μικρό που θα ανήκει στην κατηγορία Α0 με τιμή κοντά στα 25.000 ευρώ, μήκος σχεδόν 4,10 μέτρα και χώρο αποσκευών ανάλογο με του Scala, ενώ θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο του Ομίλου Volkswagen στην Ισπανία. Το 2024 θα γνωρίσουμε ένα συμπαγών διαστάσεων μοντέλο με το όνομα Elroq, που θα χριστεί ηλεκτρικός διάδοχος του Karoq και θα έχει μήκος περίπου 4,50 μέτρα.

Αναμένεται το 2026 ένα ηλεκτρικό ευρύχωρο station wagon, με μήκος που πλησιάζει τα 4,70 μέτρα, ώστε να συνεχίσει την παράδοση της Skoda στα συγκεκριμένα αμαξώματα, καθώς και ένα επταθέσιο ηλεκτρικό μοντέλο, εκτιμώμενου μήκους κοντά στα 4,90 μέτρα, το οποίο θα αποτελέσει την έκδοση παραγωγή του Vision 7S Concept, που γνωρίσαμε τον Αύγουστο του 2022.


Όλα τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα που προαναφέραμε θα «ομιλούν» τη σχεδιαστική γλώσσα “Modern Solid”, βασικά χαρακτηριστικά της οποία είναι η στιβαρότητα, η λειτουργικότητα και η αυθεντικότητα. Για το μέλλον της στην εποχή της ηλεκτροκίνηση και για να υλοποιηθούν τα παραπάνω σχέδια, η Skoda θα επενδύσει το ποσό των 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2027.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *