Skoda Kodiaq 2.0 TDI Sport Line DSG: Για μεγάλα ταξίδια

Με τις τρεις σειρές των καθισμάτων που φιλοξενούν έως 7 άτομα και το κινητήρα Diesel, για οικονομία στις μετακινήσεις και στα ταξίδια, το Skoda Kodiaq 2.0 TDI Sport Line DSG, είναι ιδανικό αυτοκίνητο για μαγάλες παρέες και μεγάλα ταξίδια.


Oι εξωτερικές διαστάσεις σε μήκος/πλάτος/ύψος είναι 4.697/1.882/1.681 χλστ. με 2.788 μεταξόνιο.

Ο χώρος αποσκευών με την 7θέσια διαμόρφωση του εσωτερικού, περιορίζεται στα 270 λίτρα.

Ως 5θέσιο 735 λίτρα ενώ λαμβάνει διστάσεις «γηπέδου» με αναδιπλωμένες τις δύο πίσω σειρές, προσφέροντας έτσι 2.000 λίτρα.

Τα καθίσματα είναι ανεξάρτητα που επιδέχονται πολλές ρυθμίσεις, αναλόγως τις ανάγκες φόρτωσης.


Το εσωτερικό είναι φροντισμένο και ποιοτικό. Μάλιστα η επιφάνεια του ταμπλό φέρει μαλακό υλικό.


Η έκδοση των φωτογραφιών που είναι η SportLine, φέρει εργονομικά φαρδιά καθίσματα με ενιαία προσκέφαλα, με καλή στήριξη του σώματος, συνδυάζοντας δέρμα/αλκαντάρα.

Το μηχανικό σύνολο που κινεί το μεγαλύτερο SUV της οικογένειας Skoda, είναι πετρελαιοκίνητο, χωρίς εξηλεκτρισμό, 2λιτρο, τεχνολογίας TDI απόδοσης 150 ίππων με ροπή 360 Nm από τις 1.700 σ.α.λ. που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, μεταδίδοντας την κίνηση στον μπροστινό άξονα, που στη συγκεκριμένη περίπτωση οι τροχοί ήταν 19 ιντσών.

Συνδυασμός  μηχανικού συνόλου πολύ καλός, που παρά τον όγκο του αυτοκινήτου και τα 1.750 κιλά, ο τρόπος κατά τον οποίον κινεί το αυτοκίνητο δεν αφήνει τις παραμικρές ενστάσεις.

Είναι άμεση η απόκριση του κινητήρα, όπως και του κιβωτίου, το αμάξωμα είναι σταθερό, δεν παρουσιάζει τις τόσο ενοχλητικέ πλεύσεις, παρουσιάζει κάποιες κλίσεις, αλλά δεν ενοχλούν, ενώ τα φρένα είναι αποτελεσματικά.


Το τιμόνι σαφές. Όμως να συντονιστούμε, δεν πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο.

Είναι ένα SUV πολύ φροντισμένο σε όλα του, που καλύπτει απροβλημάτιστα τα χλμ. με τον οδηγό και την εκλεκτή παρέα του, να απολαμβάνουν τη διαδρομή.

Η θέση οδήγησης πολύ καλή, ενώ γενικώς οι ανέσεις είναι σε υψηλό επίπεδο.

Σε ο,τι αφορά τη μέση κατανάλωση δε ξεπέρασε τα 7.3 λίτρα/100 χλμ. όπως και αν «πιέσαμε» το αυτοκίνητο. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 204 χλμ./ώρα, για την επιτάχυνση 0-100 ο χρόνος είναι 9,8 δευτ. με 141 γρ./χλμ σε εκπομπές σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Είναι ευχάριστα να ταξιδεύεις με ένα τέτοιο αυτοκίνητο καθώς προσφέρει ανέσεις, ασφαλή οδική συμπεριφορά, πολύ καλή περιμετρική ορατότητα.

Στην ουσία, χώροι, οικονομία, ποιοτικό εσωτερικό, εξοπλισμός και ασφαλή οδική συμπεριφορά είναι το 5πτυχο που προσφέρει το πετρελαιοκίνητο Kodiaq στην έκδοση SportLine με τους 150 ίππους.

Τιμές από 45.800 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *