Skoda: Η δεύτερη γενιά του Kodiaq

Τον περασμένο Οκτώβριο η Skoda αποκάλυψε στο Βερολίνο τη δεύτερη γενιά του Kodiaq, ενώ τώρα ανακοινώθηκε η έναρξη παραγωγής του.


Το νέο Kodiaq θα συνεχίσει να παράγεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Skoda που βρίσκεται στο Kvasiny της Τσεχίας. Για την υποδοχή του νέου Kodiaq στο εν λόγω εργοστάσιο πραγματοποιήθηκαν εκτενείς εργασίες εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων, με τη Skoda να επενδύει συνολικά το ποσό μαμούθ των 49 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβαθμίστηκε η γραμμή παραγωγής, το τμήμα συγκολλήσεων, τα ρομπότ που εφαρμόζουν κόλλα στα παράθυρα, η συναρμολόγηση του πλαισίου και τα συστήματα μεταφοράς εξαρτημάτων.

Δημιουργήθηκαν επίσης οι τεχνικές προδιαγραφές ώστε να πραγματοποιείται και η παραγωγή του νέου Kodiaq με plug-in υβριδικό σύστημα που προστίθεται πρώτη φορά στη γκάμα του. Το νέο Kodiaq iV υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του (χωρητικότητας 25,7 kWh), ενώ ο 1.5 TSI iV βενζινοκινητήρας του θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και συνδυαστικά θα αποδίδει 204 ίππους.

Ταυτόχρονα η Skoda θέλησε να αυξήσει τον αριθμό παραγωγής του Kodiaq και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η Superb να μετακομίσει από το Kvasiny σε εργοστάσιο του Ομίλου Volkswagen στη Μπρατισλάβα. Με τη στρατηγική αυτή κίνηση στο Kvasiny θα μπορούν να παράγονται σε ετήσια βάση 150.000 μονάδες επιπλέον των Karoq και Kodiaq.


Σημειώνεται ότι η ημερήσια παραγωγή του Kodiaq αυξήθηκε σε 410 μονάδες. Για την ιστορία να πούμε ότι το Kodiaq ήταν το πρώτο SUV στη σύγχρονη ιστορία της Skoda όταν λανσαρίστηκε το Σεπτέμβριο του 2016.


Ακολούθησε το 2017 το Karoq, το 2019 το Kamiq, το 2019 το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Enyaq, ενώ το 2018 το Kodiaq απέκτησε την κορυφαία του έκδοση RS. Συνολικά η Skoda έχει κατασκευάσει σε Τσεχία, Κίνα, Ουκρανία και Ρωσία πάνω από 870.000 Kodiaq πρώτης γενιάς, τα οποία έχουν διατεθεί σε περισσότερες από 60 αγορές όλου του κόσμου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *