Skoda Enyaq: Πως παρκάρει μόνο του;

Είναι γεγονός πως για πολλούς οδηγούς η συνολική διαδικασία της στάθμευσης, δηλαδή και η εύρεση κατάλληλης θέσης, αλλά και η ολοκλήρωση του παρκαρίσματος, αποτελεί δύσκολη εξίσωση. Σύμφωνα με έρευνες της τσέχικης εταιρείας, το 73% των οδηγών έχει παραδεχθεί πως έχει αφήσει κάποια θέση στάθμευσης, επειδή ήταν στενή ή δύσκολο να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, δοκιμάζοντας αλλού την τύχη τους.


Υπό αυτό το πρίσμα η Skoda προσφέρει τη δυνατότητα στους μελλοντικούς αγοραστές του Enyaq να επιλέξουν από τη λίστα του εξοπλισμού, το Trained parking και το Intelligent Park Assist, καθιστώντας το έτσι ένα από τα πιο φιλικά μοντέλα στο παρκάρισμα.

To Trained parking «εκπαιδεύεται» από τον οδηγό να παρκάρει μόνο του, σε γνώριμες θέσεις, πχ στο γκαράζ της οικίας ή του εργασιακού χώρου, αρκεί ο οδηγός να ολοκληρώσει μία φορά τη διαδικασία μόνος του. Το σύστημα αποθηκεύει τις κινήσεις και τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ μόλις το αυτοκίνητο βρεθεί στην ίδια θέση, ο οδηγός ενεργοποιεί το σύστημα και απλώς παρακολουθεί τη διαδικασία να ολοκληρώνεται.

Αντίθετα, το Intelligent Parking Assist βοηθά τον οδηγό να παρκάρει σε «άγνωστες» θέσεις, παράλληλα ή κάθετα προς το πεζοδρόμιο. Οι δύο ενέργειες που απαιτείται να κάνει ο οδηγός, είναι να ενεργοποιήσει το σύστημα, επιλέγοντας να κινηθεί μπροστά ή πίσω και να ελέγχει το αυτοκίνητο πατώντας ελαφρά το δεξί πεντάλ. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Enyaq, δηλαδή τον έλεγχο του τιμονιού, το φρενάρισμα και τους ελιγμούς.

Καθώς το 55% των οδηγών θεωρούν, σύμφωνα με τις έρευνες της Skoda, ότι στην επιλογή αυτοκινήτου, τα συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης είναι σημαντικός παράγοντας, η τσέχικη εταιρεία θα επεκτείνει την τοποθέτησή τους, έστω και στον προαιρετικό εξοπλισμό και στην υπόλοιπη γκάμα μοντέλων της.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *