Skoda: Έναρξη παραγωγής των ανανεωμένων Scala και Kamiq 

Την έναρξη παραγωγής των ανανεωμένων  Scala και Kamiq, ανακοίνωσε η Skoda.


Αμφότερα κατασκευάζονται στο κεντρικό εργοστάσιο της τσέχικης εταιρείας που βρίσκεται στη Μλάντα Μπόλεσλαβ, ενώ το λανσάρισμά τους θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο. Η γκάμα τους περιλαμβάνει τις εξοπλιστικές εκδόσεις Selection, Top Selection και Monte Carlo. Σημειώνεται ότι τα Scala και Kamiq πωλούνται σε περισσότερες από 60 χώρες του κόσμου.

Τα δυο μοντέλα της Skoda έχουν δεχτεί αισθητικές επεμβάσεις, ενώ αναβαθμίστηκαν σε εξοπλιστικό επίπεδο και στα συστήματα υποβοήθησης. Συγκεκριμένα, απέκτησαν τους προβολείς Matrix-LED, επανασχεδιάστηκαν οι προφυλακτήρες, οι μάσκες και τοποθετήθηκαν νέες ζάντες. Παράλληλα στις πόρτες του χώρου αποσκευών αναγράφεται πλέον με κεφαλαία γράμματα το όνομα της Skoda.

Επιπλέον, βιώσιμα υλικά έχουν ενσωματωθεί σε διάφορα μέρη των οχημάτων, όπως στις ταπετσαρίες και στα πατάκια δαπέδου, ενισχύοντας τη δέσμευση της Skoda για περαιτέρω μείωση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων. Στο εσωτερικό τους συναντάμε επίσης το νέο Phone Box που περιλαμβάνει ασύρματη φόρτιση για smartphones και θύρες USB γρήγορης φόρτισης.

Από το 2019 η Skoda έχει κατασκευάσει περισσότερα από 260.000 Scala, ενώ μόνο το 2023 από τη γραμμή παραγωγής κύλισαν πάνω από 56.000 οχήματα. Η παραγωγή του Kamiq από το 2019 έχει ξεπεράσει τις 576.000 μονάδες, ενώ το 2023 έφτασε τις 107.000 μονάδες, αποσπώντας τον τίτλο του SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της μάρκας. Η λίστα με τα συστήματα υποβοήθησης περιλαμβάνει πλέον το Front Assist με το Pedestrian Monitor και το Lane Assist.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *