Σεμπαστιάν Λεμπ: Οδηγεί το νέο ηλεκτρικό της Cupra

Το Cupra Tavascan XΕ το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra είχε την ευκαιρία να οφηγήσει ο Σεμπαστιάν Λεμπ.


Ο εννέα φορές νικητής του WRC είχε αποφασίσει να μην έχει αγωνιστική δράση φέτος. Ωστόσο αποδέχτηκε την πρόσκληση της ομάδας ABT Cupra XE να λάβει μέρος σε δυο αγώνες με το Cupra Tavascan XΕ στο Πρωτάθλημα Extreme E.

O 49χρονος έμπειρος Γάλλος οδηγός βρέθηκε για το σκοπό αυτό στη Σαρδηνία, προκειμένου να λάβει μέρος στο Island X Prix. Εκεί η Cupra του επιφύλασσε μια έκπληξη, καθώς του προσέφερε για μια βόλτα το νέο Tavascan, το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί προς το τέλος του επόμενου έτους.

Υπενθυμίζουμε ότι το μελλοντικό αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της Cupra θα διατίθεται σε δυο εκδόσεις με 286 και 340 ίππους. Σύμφωνα με την Cupra η ισχυρότερη και τετρακίνητη έκδοση θα διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες, θα μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 5,6 δευτ. και η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 550 χλμ.

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ αφού οδήγησε το Tavascan δήλωσε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: «Όσον αφορά τις επιδόσεις και την απόκριση στο γκάζι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι καταπληκτικά. Είναι χαρά να τα οδηγείς». Παράλληλα επισήμανε ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον και ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός πρέπει να ακολουθήσει αυτή την εξέλιξη.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *