Seat: Τέλος εποχής!

Μια είδηση “βόμβα” για το μέλλον της Seat ήρθε από το στόμα του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Volkswagen, Τόμας Σέφερ.


Ο ισχυρός άντρας του γερμανικού κολοσσού, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, ανακοίνωσε ότι η Seat στο μέλλον θα σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα!

Σύμφωνα με τον Τόμας Σέφερ η ισπανική εταιρεία θα αναλάβει ένα διαφορετικό ρόλο, χωρίς να ξεκαθαρίζει όμως ποιος θα είναι αυτός. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η Seat ίσως μετατραπεί σε εταιρεία οχημάτων μικροκινητικότητας, ωστόσο αυτό ακόμα δεν είναι επίσημο. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το ρόλο αυτό έχει ήδη η Seat MÓ, διαθέτοντας στη γκάμα της ηλεκτρικά πατίνια και σκούτερ (eKickScooter 25, eKickScooter 65, eScooter 125).

Η οριστική διακοπή παραγωγής αυτοκινήτων από τη Seat, εκτιμάται ότι θα γίνει όταν κλείσει ο κύκλος ζωής των υφιστάμενων μοντέλων της (Ibiza, Arona, Leon, Ateca, Tarraco, άρα υπάρχει πολύ μέλλον ακόμα).

Ορισμένα μοντέλα της βέβαια ίσως επιβιώσουν, αλλά χωρίς το σήμα της Seat, καθώς η Cupra θα συνεχίσει δυναμικά την πορεία της.


Υπενθυμίζουμε ότι το 2018 η Cupra έγινε αυτόνομη μάρκα επιδόσεων, ενώ σε αντίθεση με τη μητρική Seat καταγράφει διαρκώς ανοδική πορεία στις πωλήσεις, καταφέρνοντας να γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα στην Ευρώπη. Στα πλάνα της Cupra είναι η επέκταση του χαρτοφυλακίου της (Formentor, Tavascan, Born, Leon, Ateca), ενώ το 2025 αναμένεται το entry level αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, το οποίο θα βασίζεται στο DarkRebel concept.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *