Seat: Ετοιμάζει νέο μικρό, ηλεκτρικό και προσιτό μοντέλο

Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν το μέλλον της Seat ξεκίνησε να μοιάζει αβέβαιο, μετά από μια δήλωση που έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen.


Ο Τόμας Σέφερ λοιπόν είχε πει τότε ότι η Seat στο μέλλον (χωρίς να δίνει χρονικό ορίζοντα) θα σταματήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα και θα αποκτήσει ένα διαφορετικό ρόλο. Παράλληλα είχε επισημάνει ότι το μέλλον της Seat είναι η Cupra. Οι φήμες ανέφεραν ότι η Seat ίσως μετατραπεί σε εταιρεία οχημάτων μικροκινητικότητας.

Ωστόσο η «ανατροπή» ήρθε από τα χείλια του Μάρκους Γκόσεν, ο οποίος είναι επικεφαλής των εμπορικών σημάτων Seat και Cupra στη Βρετανία. Η είδηση που έδωσε ο Γκόσεν είναι ότι η Seat ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο, το οποίο αναμένεται εντός των επόμενων πέντε ετών. Συμπλήρωσε ακόμα: «Εργαζόμαστε σκληρά για να έχουμε τη σωστή βάση για την γκάμα του Volkswagen Group, και αυτό θα συμβεί μέσω της Seat SA στην Ισπανία».

Εκτιμάται ότι η Seat θα αναπτύξει ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο θα βασιστεί στο επερχόμενο Volkswagen ID.1 (αναμένεται το 2026), από το οποίο θα είναι φτηνότερο (κάτω από 20.000 ευρώ), ώστε να καταστεί η entry level μάρκα του Ομίλου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *