Seat: Ειδική έκδοση για την 40η επέτειο του Ibiza

Τη συμπλήρωση τεσσάρων δεκαετιών από το λανσάρισμα του πιο εμβληματικού και εμπορικού της μοντέλου, γιορτάζει η Seat.


Ο λόγος φυσικά για το Ibiza, το οποίο ξεκίνησε την επιτυχημένη του καριέρα το 1984, ενώ πλέον αριθμεί συνολικά πέντε γενιές και περισσότερες από 6 εκατομμύρια πωλήσεις. Για την ιστορία να πούμε ότι το Ibiza ήταν το πρώτο μοντέλο της ισπανικής εταιρείας που αναπτύχθηκε χωρίς τη βοήθεια τεχνολογικού συνεργάτη.

Χρησιμοποιήθηκε η τεχνογνωσία που είχε αναπτύξει η Seat και οι συνεργάτες της, με τον Τζιορτζέτο Τζιουτζιάρο να επιμελείται την εξωτερική σχεδίαση, την Karmann το εσωτερικό ντιζάιν και την Porsche το κινητήριο σύνολο. Παράλληλα το πρώτο Ibiza συνέβαλε ώστε η Seat να γίνει μια παγκόσμια μάρκα, πουλώντας οχήματα σε όλο τον κόσμο.

Για να τιμήσει την 40η επέτειο του Ibiza η Seat δημιούργησε μια νέα έκδοση ονόματι Anniversary Limited Edition, η οποία διακρίνεται για τον πλούσιο εξοπλισμό της. Το αμάξωμα είναι βαμμένο με αποκλειστική γκρι απόχρωση (Graphene Grey), ενώ γκρι χρώμα (Cosmo Grey) επιλέχτηκε και για τις 18αρες ζάντες.

Με λέιζερ έχει χαραχτεί στη μεσαία κολόνα του αμαξώματος και στα μαρπσιέ των θυρών το λογότυπο “Anniversary Limited Edition”. Στο εσωτερικό σπορ αύρα φέρνουν τα αποκλειστικά υφασμάτινα bucket καθίσματα συνδυάζοντας δυναμισμό και άνεση, ενώ ματ φινίρισμα από σκούρο αλουμίνιο έχει το διακοσμητικό ένθετο στο ταμπλό και στα πάνελ των θυρών.


Το λανσάρισμα του νέου Ibiza Anniversary Limited Edition θα ξεκινήσει το 1ο τρίμηνο του 2024. Τέλος, να πούμε ότι το 2023 ήταν χρονιά επιστροφής στην ανάπτυξη για τη Seat, οι παγκόσμιες πωλήσεις της οποίας ανήλθαν σε 288.400 μονάδες σημειώνοντας άνοδο +24%.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *