Σε δημοπρασία η τελευταία McLaren του Ράικονεν!

Όλο και περισσότερα μονοθέσια προηγούμενων ετών της Formula 1 βγαίνουν σε δημοπρασίες το τελευταίο διάστημα, με τους συλλέκτες και φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού να… τρελαίνονται.


Το τελευταίο μονοθέσιο που θα βγει στο… σφυρί είναι η McLaren MP4/21 του Κίμι Ράικονεν. Πρόκειται για το σασί με αριθμό 02, με το οποίο ο Φινλανδός αγωνίστηκε το 2006 από την πρεμιέρα στο Μπαχρέιν μέχρι και το GP Γαλλίας εκείνης της σεζόν.

Η McLaren MP4/21 λοιπόν θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams στις 25 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι. Το γεγονός συμπίπτει με τον εκεί αγώνα της Formula 1, τον τελευταίο στη σεζόν. Αναμένεται να πωληθεί για περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο συνοδεύεται με μία ιστορία που αντικατοπτρίζει ιδανικά τον Κίμι. Στο Grand Prix Μονακό έδινε μάχη με τον Φερνάντο Αλόνσο για τη νίκη όταν ο κινητήρας της Mercedes παρέδωσε πνεύμα κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Ράικονεν σαφώς εκνευρισμένος πάρκαρε τη McLaren του στη στροφή Πορτιέ πριν το τούνελ. Από τη μετάδοση είδαμε αρχικά πλάνα στα οποία περπατούσε στο τούνελ. Ωστόσο την επόμενη φορά που τον «έπιασαν» οι κάμερες ήταν σε ένα γιοτ με παρέα και απολάμβανε τη… στιγμή με τον τρόπο που ο ίδιος ξέρει. Από την McLaren μάθαμε πως ο Ράικονεν δεν επέστρεψε ποτέ στο γκαράζ και τον είδαν μετά από κάποιες ημέρες.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *