Rolls-Royce Wraith: Τέλος εποχής για τον V12

Την τελευταία της «παράσταση» δίνει η Rolls-Royce Wraith με τον εμβληματικό V12 κινητήρα των 6.6 λίτρων, που αποδίσει 632 ίππους.Πλέον οι εξελίξεις τρέχουν και οδηγούν σε μονοπάτια ηλεκτροκίνησης.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Rolls-Royce θα κατασκευάσει μόνο 12 αντίτυπα της νέας Black Badge Wraith Black Arrow, ενώ όλα έχουν ήδη πουληθεί. Η Wraith λανσαρίστηκε το 2013, ενώ χαρακτηρίζεται ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα στη γκάμα της Rolls-Royce, αποτελώντας ταυτόχρονα πόλο έλξης για νεότερους ηλικιακά πελάτες.

Ιδιαίτερη είναι η βαφή στο καλλίγραμμο αμάξωμα της νέας Black Badge Wraith Black Arrow, καθώς μέχρι τη μέση είναι σκούρο ασημί (Celebration Silver), ενώ το επάνω και πίσω τμήμα μαύρο (Black Diamond). Σύμφωνα με τη Rolls-Royce τα εν λόγω χρώματα και οι τεχνικές εφαρμογής τους εξελίσσονταν πάνω από 18 μήνες, έτσι είναι από τα πιο σύνθετα χρώματα που δημιουργήθηκαν ποτέ από τη Rolls Royce.
Έμπνευση για τα συγκεκριμένα χρώματα αντλήθηκε από το Thunderbolt, ένα όχημα 7.000 κιλών, το οποίο το Σεπτέμβριο του μακρινού 1938 στο Μπονεβίλ της Γιούτα πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας 575,335 χλμ./ώρα, χρησιμοποιώντας δυο V12 Aero κινητήρες της Rolls-Royce. Το αλουμινένιο σώμα του Thunderbolt το έκανε δυσδιάκριτο όταν έτρεχε στις αλυκές της Γιούτα, έτσι ζωγράφισαν στην πλευρική του επιφάνεια ένα μεγάλο μαύρο βέλος με έναν κίτρινο κύκλο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *