Rolls-Royce Ghost: Έμπνευση από την έκλειψη Ηλίου

H Rolls-Royce άντλησε έμπνευση από το έκλειψη ηλίου.


Το σπάνιο και μαγευτικό φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της νέας Rolls-Royce Black Badge Ghost Ekleipsis, η οποία θα δημιουργεί σε μόλις 25 αντίτυπα, ενώ ήδη όλα έχουν πουληθεί σε εκλεκτούς πελάτες της βρετανικής εταιρείας.

Το φαινόμενο της έκλειψης ηλίου, αντανακλάται στην μαύρη απόχρωση “Lyrical Copper” του αμαξώματος, η οποία έχει εμπλουτιστεί με ένα χάλκινο τόνο που γίνεται εντονότερος όταν λούζεται με φως. Παράλληλα πορτοκαλί πινελιές συναντάμε στις δαγκάνες των φρένων, στη βάση του εμπρός προφυλακτήρα, στα κεντρικά καπάκια των τροχών και στη λεπτή γραμμή πλευρικά του αμαξώματος.

Τo highlight όμως της Rolls-Royce Black Badge Ghost Ekleipsis βρίσκεται στο εσωτερικό της και συγκεκριμένα στην οροφή. Εκεί τα χιλιάδες ενσωματωμένα Led φωτάκια που μοιάζουν με αστέρια, μόλις κλείσουν οι πόρτες και ενεργοποιηθεί ο κινητήρας σκοτεινιάζουν και ξεκινά μια μαγευτική ακολουθία, που αναπαράγει την ηλιακή έκλειψη, όταν η σκοτεινή σιλουέτα της Σελήνης κρύβει εντελώς το λαμπρό φως του Ήλιου.

Σχηματίζεται ένας κύκλος 940 αστεριών που αντιπροσωπεύει το φωτεινό στέμμα του φωτός γύρω από τη σεληνιακή σιλουέτα. Αυτό περιβάλλεται από άλλα 192 αστέρια αναδημιουργώντας το απόκοσμο θέαμα των αστεριών που είναι ορατά στον ουρανό κατά τη διάρκεια του φωτός της ημέρας, το οποίο συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης ηλίου.


Το κινούμενο μοτίβο, το οποίο χρειάστηκε ένα χρόνο ανάπτυξης από τη Rolls-Royce, παραμένει ορατό για 7 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα ακριβώς, όπως η μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια μιας ολικής έκλειψης Ηλίου. Μόλις παρέλθει αυτός ο χρόνος, ο πλήρης σχηματισμός των αστεριών στο νυχτερινό ουρανό αποκαθίσταται.


Στο ταμπλό απεικονίζονται τα στάδια μιας ολικής έκλειψης ηλίου με 1.846 χαραγμένα με λέιζερ αστέρια που χρειάζονται πάνω από 100 ώρες για να δημιουργηθούν. Στο κεντρικό αναλογικό ρολόι έχει τοποθετηθεί ένα διαμάντι 0,5 καρατίων, ενώ πορτοκαλί ένθετα υπάρχουν στα πάνελ των θυρών, στο τιμόνι και στα καθίσματα.

Τέλος, να πούμε ότι η Rolls-Royce Black Badge Ghost Ekleipsis τροφοδοτείται από V12 twin-turbo κινητήρα 6.75 λίτρων, απόδοσης 600 ίππων, ενώ η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *