Renault Twingo: Ρετρό και με τιμή έκπληξη 

Η γαλλική εταιρεία αποκάλυψε το Twingo της νέας εποχής, το οποίο θα λανσαριστεί το 2026 και θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με τιμή κάτω από τα 20.000 ευρώ.


Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες μας δείχνουν το ηλεκτρικό Twingo σε πρωτότυπη μορφή, ενώ είναι ολοφάνερο ότι πηγή έμπνευσης, για το ρετρό στυλ, αποτέλεσε η πρώτη γενιά του μοντέλου από τη δεκαετία του ’90.

Στο εμπρός τμήμα παρατηρούμε το νέο λογότυπο της Renault, την κλειστού τύπου μάσκα, την ελαφριά κλίση προς τα κάτω του εμπρός καπό και τα Led φώτα σε ημικυκλικό σχήμα, ενώ το ίδιο σχήμα επιλέχτηκε και για τα πίσω φώτα.

Σε αντίθεση με τον πρόγονό του, το νέο Twingo έχει πρακτικότερο πεντάθυρο αμάξωμα. Οι χειρολαβές των εμπρός θυρών εντάσσονται σε ένα κυκλικό – φωτιζόμενο πλαίσιο, ενώ των πίσω «κρύβονται» στην πίσω κολόνα, δημιουργώντας έτσι μια αίσθηση τρίθυρου αμαξώματος. Προσέξτε επίσης ότι κάτω από τα τονισμένα φτερά υπάρχουν συγκριτικά μεγάλοι τροχοί.

Προς το παρόν η Renault δεν αποκάλυψε τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού Twingo, ωστόσο επισήμανε ότι θα έχει την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του με μέση κατανάλωση ενέργειας 10 kWh/100 χλμ. Επιπλέον θα επιτυγχάνει 75% μείωση των εκπομπών CO2 σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του, σε σύγκριση με ένα μέσο ευρωπαϊκό όχημα με θερμικό κινητήρα που πωλήθηκε το 2023.


Το Twnigo τέταρτης γενιάς θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη και θα ανεγερθεί στην πλατφρόρμα AmpR Small, στην οποία θα βασιστεί και το Renault 5.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *