Renault: Το εσωτερικό του ανανεωμένου Clio

Ανοίγοντας την πόρτα του ανανεωμένου Renault Clio συναντάμε ένα γνώριμο, σε μεγάλο βαθμό, σκηνικό καθώς οι αλλαγές έχουν γίνει με το «γάντι».


Η γαλλική εταιρεία διατήρησε τον άνετο, ποιοτικό και εργονομικό κόσμο στα ενδότερα του δημοφιλούς Clio, αξίζει όμως να θυμηθούμε τα προϋπάρχοντα και να γνωρίσουμε τα νέα highlights.

Στο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι έχει τοποθετηθεί το νέο λογότυπο της Renault, ενώ από πίσω του διακρίνεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, με οθόνη 7 ή 10 ιντσών, ανάλογα την εξοπλιστική έκδοση.

Η κάθετη λεπτή κεντρική οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων Renault Easy Link έχει μέγεθος 7 ή 9,3 ιντσών. Επιτρέπει ασύρματη συνδεσιμότητα για smartphones μέσω Android Auto και Apple CarPlay, και στο μεγαλύτερο μέγεθός της υποστηρίζει σύστημα πλοήγησης. Μέσω της λειτουργίας Multi-Sense προσαρμόζεται ο ατμοσφαιρικός κρυφός φωτισμός της καμπίνας. Σπορτίφ πινελιές στο εσωτερικό φέρνει η νέα έκδοση Esprit Alpine.

Η εξερεύνηση στο εσωτερικό του ανανεωμένου Clio φέρνει στο «φως» τον αυτόματο κλιματισμό, το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, το οποίο έχει σχήμα κάρτας, την επιφάνεια για ασύρματη φόρτιση του smartphone, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το κεντρικό υποβραχιόνιο με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο, το θερμαινόμενο τιμόνι και το ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος κάθισμα συνοδηγού. Οι χώροι για τους πίσω επιβάτες είναι ικανοποιητικοί με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 2.583 χλστ., ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει μέχρι τα 391 λίτρα.


Η εστίαση της Renault στη βιωσιμότητα οδήγησε στην απόφαση να μη χρησιμοποιείται πλέον δέρμα στο εσωτερικό του ανανεωμένου Clio. Αντίθετα, οι επιφάνειες καλύπτονται με TEP, ένα ύφασμα με επίστρωση κόκκων από ίνες βιολογικής προέλευσης και πολυεστέρα. Ένα βασικό πλεονέκτημα είναι ότι απαιτείται πολύ λιγότερη ενέργεια και νερό για να προστεθεί χρώμα στο TEP από ό,τι απαιτείται για τη βαφή των ινών με τον συμβατικό τρόπο.


Επιπλέον, τα καθίσματα, τα πάνελ των θυρών και το ταμπλό στις εξοπλιστικές εκδόσεις Techno επενδύονται με ένα ειδικά ανεπτυγμένο βιώσιμο ύφασμα που περιλαμβάνει έως και 60% από ίνες TENCEL Modal.

Διακρίνονται για την εξαιρετική τους απαλότητα, είναι κατασκευασμένες από ανανεώσιμο φυσικό ξύλο που προέρχεται από ημιφυσικά δάση στην Ευρώπη. Αυτά τα δάση απορροφούν μεγάλες ποσότητες CO2 και δεν χρειάζονται χημικά λιπάσματα ή τεχνητή άρδευση. Επιπλέον, οι ίνες TENCEL Modal παράγονται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχουν πιστοποιηθεί με οικολογικό σήμα της Ε.Ε. To ανανεωμένο Clio διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά, από 20.570 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *