Renault Symbioz: Το νέο υβριδικό SUV

Με την ελληνική λέξη συμβίωση, θέλησε η Renault να εκφράσει το στενό δεσμό μεταξύ μιας οικογένειας και του αυτοκινήτου της, του νέου Symbioz.


Παράλληλα πρόκειται για μια λέξη που είναι παρόμοια σε πολλές βασικές γλώσσες, καθώς στα αγγλικά η αντίστοιχη είναι symbiosis, στα ιταλικά simbiose και στα ισπανικά simbiosi, καθιστώντας το όνομα Symbioz εύκολο να κατανοηθεί από ένα ευρύ κοινό. Επίσης ταιριάζει με το σλόγκαν της Renault «αυτοκίνητα για τη ζωή».

Οδηγική απόλαυση και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου υπόσχεται το νέο Renault Symbioz, χάρη στο full υβριδικό του σύστημα E-Tech, απόδοσης 145 ίππων, σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος, το οποίο θα είναι κάτω από 1.500 κιλά.

Το νέο Symbioz θα είναι το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα με τα υβριδικά C-SUV της Renault, καθώς το μήκος του περιορίζεται στα 4,41 μέτρα, όταν το Austral βρίσκεται στα 4,51 μέτρα και το Arkana στα 4,56 μέτρα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τα ηλεκτρικά C-SUV Megane και Scenic της Renault, έχουν μήκος 4,20 και 4,47 μέτρα αντίστοιχα.

Το εσωτερικό του νέου Symbioz περιγράφεται ευρύχωρο και με μεγάλο χώρο αποσκευών. Η νέας γενιάς Solarbay πανοραμική γυάλινη οροφή του, χάρη στην τεχνολογία PDLC μπορεί να γίνεται αδιαφανής με το πάτημα ενός κουμπιού, καταργώντας το συρόμενο σκίαστρο. Στην παραπάνω teaser φωτογραφία βλέπουμε το όνομα Symbioz να αναγράφεται στην πόρτα του χώρου αποσκευών, ενώ από πάνω του βρίσκεται το νέο λογότυπο της Renault.


Η αποκάλυψη του νέου Symbioz θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2024. Για την ιστορία να πούμε ότι η Renault είχε χρησιμοποιήσει επίσης το όνομα Symbioz σε ένα πρωτότυπο όχημα που παρουσίασε το 2017 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *