Renault: Οι τιμές του Clio στη Γαλλία

Έτοιμο να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι το νέο Renault Clio, με την εταιρία να ανοίγει τα βιβλία παραγγελιών.


Με τις πωλήσεις στη Γαλλία να έχουν ήδη ξεκινήσει, οι πρώτες μονάδες θα παραδοθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ σταδιακά θα ανοίξουν οι παραγγελίες και σε άλλες αγορές της Ευρώπης, όπως και στην Ελλάδα.

Το ανανεωμένο Clio είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, Evolution, Techno και Esprit Alpine.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει εξελιγμένο σύστημα infotainment Easy Link, όπως και μια οθόνη αφής 7 ιντσών για τον χειρισμό του, ενώ μία ακόμη οθόνη 7 ιντσών παίζει τον ρόλο του πίνακα οργάνων. 

Τα Apple CarPlay και Android Auto είναι διαθέσιμα με ασύρματη σύνδεση, κι η Renault έχει εξοπλίσει τη βασική έκδοση (Evolution) με μία πληθώρα από συστήματα όπως για παράδειγμα αισθητήρες οπισθοπορείας και ανίχνευσης της βροχής, αναγνώριση σήμανσης στον δρόμο, αλλά και σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας.


Στην έκδοση Techno προστίθεται και κάμερα οπισθοπορείας, όπως κι ένας ασύρματος φορτιστής κινητού τηλεφώνου. Εκτός αυτού, ο οδηγός μπορεί να μπει και να εκκινήσει το όχημά του χωρίς κλειδί. 


Η έκδοση Esprit Alpine είναι η πιο «βαριά» εξοπλισμένη αφού φέρει δύο μεγαλύτερες οθόνες, για τον χειρισμό του συστήματος infotainment και τον έλεγχο των υπολοίπων συστημάτων του αυτοκινήτου, 9,3 και 10 ιντσών, αντίστοιχα. Το Clio Esprit Alpine έχει εξοπλιστεί επίσης με σύστημα GPS, σύστημα ανίχνευσης νεκρών γωνιών, αλλά κι αισθητήρες για αποφυγή πρόσκρουσης κατά το παρκάρισμα.

Όσο για τα κινητήρια σύνολα, η Renault έχει προσφέρει στο ολοκαίνουργιο Clio μία αρκετά μεγάλη γκάμα κινητήρων βενζίνης, ντίζελ, αλλά και bi-fuel, καθώς και μία υβριδική έκδοση. Στην κατηγορία των βενζινοκίνητων υπάρχουν οι κινητήρες SCe και TCe των 65 PS και 90 PS, αντίστοιχα, με τον πρώτο να συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων των 5 σχέσεων και τον δεύτερο να συνοδεύεται από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με 6 σχέσεις.

Προσφέρεται κι ένας κινητήρας υγραερίου TCe, χωρητικότητας 1,0 L, ο οποίος αποδίδει 100 PS και συνοδεύεται από μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ η μοναδική επιλογή για τους λάτρεις του ντίζελ είναι ο Blue dCi των 100 PS, χωρητικότητας 1,5 L, ο οποίος έχει λάβει το ίδιο σύστημα μετάδοσης.

Στην κορυφή της γκάμας κινητηρίων συνόλων βρίσκεται ο E-Tech Full Hybrid, απόδοσης 145 PS, εισάγοντας την τεχνολογία self-recharging hybrid (HEV).


Οι τιμές του νέου Renault Clio στη Γαλλία ξεκινούν από 18.500 ευρώ για την έκδοση Evolution  με τον κινητήρα SCe 65 5v και φτάνουν στις 27.400 ευρώ για την έκδοση Esprit Alpine με τον κινητήτα E-Tech Full Hybrid 145.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *