Renault Kangoo: Το αγαπημένο όχημα των Ταχυδρομείων

Το 1997 η Renault ξεκίνησε την παραγωγή του Kangoo στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στο Μωμπέζ της Γαλλίας.


Πριν από μερικές μέρες και συγκεκριμένα, στις 14 Δεκεμβρίου 2023, η Renault γιόρτασε τη συνολική παραγωγή 4 εκατομμυρίων Kangoo στο εν λόγω εργοστάσιο. Το Kangoo που οδήγησε στον αριθμό αυτό ορόσημο παραδόθηκε σε έναν πιστό και μακροχρόνιο πελάτη της Renault, ο οποίος είναι η La Poste, ο εθνικός πάροχος ταχυδρομικών υπηρεσιών της Γαλλίας.

Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις του Kangoo σε 50 χώρες, εντός 25 ετών, έχουν φτάσει τις 4,4 εκατομμύρια μονάδες, ενώ σημειώνεται ότι κατασκευάζεται επίσης και στην Αργεντινή για την αγορά της Νότιας Αμερικής. Παράλληλα η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Kangoo από το 2011 έχει σημειώσει πάνω από 100.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας πρωτιά στην κατηγορία του.

Μάλιστα τα ηλεκτρικά Kangoo έχουν αποτελέσει πεδίο εξέλιξης και ανάπτυξης για το συνολικό εξηλεκτρισμό της Renault. Η La Poste χρησιμοποιεί ηλεκτρικά οχήματα από το 1904, καθώς εντάχθηκε στο ηλεκτρικό πρόγραμμα Renault Express τη δεκαετία του 1980, συνεχίζοντας να διευθύνει τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων από το 2011, κυρίως με την Kangoo Z.E.

Στο Μωμπέζ συναρμολογούνται τα Kangoo με θερμικούς κινητήρες, αλλά και οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, οι μπαταρίες των οποίων παράγονται επίσης στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.


Το Kangoo διακρίνεται για τον εξαιρετικά πρακτικό και ευρύχωρο εσωτερικό, ενώ σημείο αναφοράς αποτελούν οι μεγάλες πλαϊνές συρόμενες πίσω πόρτες 1,45 μέτρων. Διακρίνεται επίσης για την αναδιπλούμενη σχάρα οροφής Easy Inside, τα τρία μπροστινά καθίσματα με αναδιπλούμενες κεντρικές πλάτες που σχηματίζουν μια επιφάνεια εργασίας, τους εσωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους σχεδόν 60 λίτρων και του συρταριού Renault Easy Life.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *