Renault: Ηλεκτρικό το Twingo του 1993

Την 30η επέτειο του Twingo σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Sabine Marcelis, γιορτάζει η Renault, με τις εκπλήξεις να είναι πολλές.


Η Ολλανδή σχεδιάστρια είναι γνωστή για τις «καθαρές» και κομψές γραμμές, την καινοτόμα χρήση υλικών και την τεχνολογική κυριαρχία στα έργα της. Σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία αναγέννησε, με το δικό της μοναδικό τρόπο, το πρώτο Twingo του 1993.

Παρατηρήστε τα ανάγλυφα πάνελ του αμαξώματος, τους λεπτούς πλευρικούς καθρέπτες, τα Led εμπρός-πίσω φωτιστικά σώματα και φλας, το νέο λογότυπο της Renault, τη διπλή φωτιζόμενη μπάρα στη βάση του προφυλακτήρα και τα κλειστά καλύμματα των τροχών.
Στο εσωτερικό κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, έχει τοποθετηθεί διαφανές τιμόνι, ενιαίο μεγάλο σκίαστρο, οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, ενώ τα χειριστήρια και οι ακριανοί αεραγωγοί φωτίζονται.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς το συγκεκριμένο Twingo που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, ωστόσο παραμένει πιστό στη σχεδιαστική φιλοσοφία που είχε πριν από τρεις δεκαετίες. To Twingo που φέρει την υπογραφή της Sabine Marcelis είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, αλλά η Renault δε δημοσιοποίησε τεχνικά του χαρακτηριστικά.
Η Sabine Marcelis δήλωσε: «Ήταν μια φανταστική ευκαιρία και ένα νέο πεδίο εξερεύνησης για μένα, καθώς δεν είχα σχεδιάσει ποτέ ξανά αυτοκίνητο. Δουλεύοντας σε ένα τόσο δημοφιλές αυτοκίνητο ήταν μια πραγματική πρόκληση, ειδικά δεδομένης της κλίμακας του έργου. Ήταν μια ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι πραγματικά καινοτόμο και αξέχαστο».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *