Renault: Ιδιαίτερη αδυναμία στα μικρά ηλεκτρικά

Συνεχίζει με επιτυχία την πορεία της στην νέα εξηλεκτρισμένη αγορά η Renault.


Στην Ευρώπη και ειδικά στη Γαλλία, το Zoe, έχει κάνει τρομερές πωλήσεις, ενώ με το Twizy έδειξε πως μπορεί να είναι ένα 2θέσιο «αυτοκινητάκι» πόλης.

Ένα άλλο μήνυμα έδωσε με το Spring μέσω της Dacia, ενώ οι πληροφορίες που ήρθαν από το Παρίσι αναφέρουν ότι η Renault ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό και σχετικά μικρό αυτοκίνητο με στόχο η τιμή στις αγορές της Ευρώπης να είναι κάτω από τα 25.000 ευρώ.

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες θα αποκαλυφθεί στο επόμενο διάστημα.

Από πλευράς διαστάσεων θα είναι μικρότερο από το μελλοντικό Renault 5 και θα φτάσει στις αγορές το 2026.


«Αγοράζει» το ηλεκτρικό μέλλον η Renault εστιάζοντας σε καταναλωτές καθημερινής χρήσης και μετακίνησης, για αυτό «ποντάρει» σε μικρά προσιτά οχήματα.


Γιατί όπως βλέπουμε στο μέλλον της Renault για προσιτά -ηλεκτρικά- αυτοκίνητα πόλης, δεν υπάρχουν στο πλάνο μόνο οι επιστροφές των R4 και R5, αλλά μεγαλώνει τη γκάμα.

Τα Renault R4 και R5, είναι δύο μοντέλα που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα μέρος από την ιστορία της Renault, για τα οποία η γαλλική εταιρία ετοιμάζει την επιστροφή τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι το μικρότερο σε διαστάσεις από το νέο Renault 5 μοντέλο, θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Σλοβενία.

Στις εκθέσεις θα μπει-υπολογίζεται- το 2026 με στόχο να κατασκευάζει 600.000 κατά τα πρώτα δύο έτη της κυκλοφορίας με την παραγωγή να αγγίξει το ένα εκατομμύριο έως το 2031.


Η Renault κρατάει σιγή ιχθύος σε ο,τι αφορά το πως θα είναι αυτό το νέο μοντέλο από πλευράς design και τεχνολογίας και οι φήμες το θέλουν ως αντίπαλο του Fiat 500, με κάπως πιο μεγάλο μήκος για τέσσερις πόρτες.

Έχει αφήσει όμως να εννοηθεί ότι το «ταβάνι» στην τιμή θα πρέπει να είναι τα 25.000 ευρώ, ώστε να έχει σημαντικούς όγκους πωλήσεων.

Το 2024 για τη Renault αναμένεται να είναι χρόνια γεμάτη καινοτομίες και παρουσίαση νέων μοντέλων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *